Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Moja lekcja
Moja lekcja
0
109 fiszek
guest3025873
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
glukoza
rozpocznij naukę
glucose
sacharoza
rozpocznij naukę
saccharose
galaktoza
rozpocznij naukę
galactose
maltoza
rozpocznij naukę
maltose
laktoza
rozpocznij naukę
lactose
fruktoza
rozpocznij naukę
fructose
niezbędny skladnik odżywczy
rozpocznij naukę
essential nutrient
mikroelementy
rozpocznij naukę
microelements
odzywianie
rozpocznij naukę
nutrition
weglowodany
rozpocznij naukę
carbohydrates
glikogen
rozpocznij naukę
glycogen
celuloza
rozpocznij naukę
cellulose
monosacharydy
rozpocznij naukę
monosaccharides
disacharydy
rozpocznij naukę
disaccharides
polisacharydy
rozpocznij naukę
polysaccharides
pektyna
rozpocznij naukę
pectin
glukoza
rozpocznij naukę
dextrose
białko
rozpocznij naukę
protein
aminolwasy
rozpocznij naukę
amino acids
lipidy
rozpocznij naukę
lipids
nasycony
rozpocznij naukę
saturated
wielonasycone
rozpocznij naukę
polyunsaturated
choresterol
rozpocznij naukę
choresterol
trigliceridy
rozpocznij naukę
triglycerides
tłuszczowy
rozpocznij naukę
adipose
lipoproteiny
rozpocznij naukę
lipoproteins
fosfolipidy
rozpocznij naukę
phospholipids
pyszne
rozpocznij naukę
delicious
smaczny
rozpocznij naukę
tasty
wspaniały
rozpocznij naukę
delicious
wspanialy
rozpocznij naukę
wonderful
pyszny
rozpocznij naukę
yummy
pyszne jedzenie
rozpocznij naukę
delicious food
kuszący
rozpocznij naukę
tantalising
przyzwoity
rozpocznij naukę
decent
obrzydliwe
rozpocznij naukę
disgusting
straszny
rozpocznij naukę
terrible
niejadalny
rozpocznij naukę
unpalatable
egzotyyczny
rozpocznij naukę
exotic
pożywny
rozpocznij naukę
nutritious
niezdrowy
rozpocznij naukę
unhealthy
smieciowe jedzenie
rozpocznij naukę
junk food
pożywny
rozpocznij naukę
nutritious
część
rozpocznij naukę
part
resztki
rozpocznij naukę
leftovers
Świerzy
rozpocznij naukę
fresh
mrożonki
rozpocznij naukę
frozen food
zgniły
rozpocznij naukę
rotten
nietrwale
rozpocznij naukę
transiently
latwo psujace sie
rozpocznij naukę
perishable
jedzenie organiczne
rozpocznij naukę
organic food
pretworzona żywność
rozpocznij naukę
processed foods
jesc
rozpocznij naukę
eat
konsumowac
rozpocznij naukę
consume
weź
rozpocznij naukę
take
żuć
rozpocznij naukę
to chew
połykać
rozpocznij naukę
to swallow
strawić
rozpocznij naukę
digest
kropić
rozpocznij naukę
sprinkle
unikać
rozpocznij naukę
to avoid
zamowienien
rozpocznij naukę
order
rachunek za jedzenie
rozpocznij naukę
food bill
spożycie
rozpocznij naukę
consumption
żywność
rozpocznij naukę
food
racjonować
rozpocznij naukę
ration
niedostatek żywności
rozpocznij naukę
food shortage
kryzys żywności
rozpocznij naukę
food crisis
kryzys żywieniowy
rozpocznij naukę
food crisis
higiena jedzenia
rozpocznij naukę
food hygiene
bezpieczenstwo żywności
rozpocznij naukę
food safety
zatrucie pokarmowe
rozpocznij naukę
food poisoning
katki na żywność
rozpocznij naukę
food boxes
pieczony
rozpocznij naukę
baked
piec na ruszcie
rozpocznij naukę
broil
zagotowac
rozpocznij naukę
boil
smażyć
rozpocznij naukę
to fry
parowac
rozpocznij naukę
evaporate
dusić na wolnym ogniu
rozpocznij naukę
simmer on a slow fire
dietetyk/dietetyczka
rozpocznij naukę
a dietician
zmielony
rozpocznij naukę
ground
para wodna
rozpocznij naukę
vapour
rozdrobniony
rozpocznij naukę
shredded
poradnictwo żywieniowe
rozpocznij naukę
nutritional counseling
żyły
rozpocznij naukę
veins
ograniczenia dietetyczne
rozpocznij naukę
diet restrictions
cisnienie krwi
rozpocznij naukę
blood pressure
czynniki ryzyka
rozpocznij naukę
risk factors
udar
rozpocznij naukę
sunstroke
docelowa masa ciała
rozpocznij naukę
target weight
kubki smakowe
rozpocznij naukę
taste buds
pokryc zapotrzebowanie
rozpocznij naukę
cover the demand
niezbedny skladnik
rozpocznij naukę
essential ingredient
organizm
rozpocznij naukę
organism
czasteczki
rozpocznij naukę
particles
tkanka
rozpocznij naukę
tissue
pelnowatsciowe białko
rozpocznij naukę
wholemeal protein
nienasycone kwasy tłuszczowe
rozpocznij naukę
unsaturated fatty acids
aminokwas
rozpocznij naukę
amino acid
triglicerydy
rozpocznij naukę
triglycerides
tkaka tłuszczowa
rozpocznij naukę
adipose tissue
witaminy rozpuszczalne w tłuszczach
rozpocznij naukę
fat soluble vitamins
witaminy rozpuszcalne w wodzie
rozpocznij naukę
water-soluble vitamins
flawonoidy
rozpocznij naukę
flavonoids
cukry proste
rozpocznij naukę
simple sugars
dzienniczek żywności
rozpocznij naukę
food diary
wywiad
rozpocznij naukę
interview
siekanie
rozpocznij naukę
chopping
kości
rozpocznij naukę
dice
plasterki
rozpocznij naukę
slices
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Guest3025873.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Irregular Verbs
wypróbuj za darmo
Small Talk, czyli sztuka pogawędki
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności