ang zawodowy

 0    67 fiszek    guest3042239
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
słodki
rozpocznij naukę
sweet
miętowy
rozpocznij naukę
minty
kubki smakowe
rozpocznij naukę
taste buds
kroić w kostkę
rozpocznij naukę
dice
zetrzeć
rozpocznij naukę
grate
siekać
rozpocznij naukę
chop
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
wołowina
rozpocznij naukę
beef
baranina
rozpocznij naukę
mutton
rozpuścić
rozpocznij naukę
dissolve
natłuszczać
rozpocznij naukę
grease
na bok
rozpocznij naukę
aside
nóż
rozpocznij naukę
knife
szpatułka
rozpocznij naukę
spatula
tarka
rozpocznij naukę
grater
tasak
rozpocznij naukę
cleaver
łyżka
rozpocznij naukę
spoon
schłodzić
rozpocznij naukę
cool
mikser
rozpocznij naukę
mixer
patelnia
rozpocznij naukę
frying pan
trzepaczka
rozpocznij naukę
whisk
chochla
rozpocznij naukę
ladle
szczypce
rozpocznij naukę
tongs
widelec
rozpocznij naukę
fork
makaron
rozpocznij naukę
pasta
waga
rozpocznij naukę
scale
robot kuchenny
rozpocznij naukę
food procesor
szybkowar
rozpocznij naukę
preassure cooker
lampa grzewcza
rozpocznij naukę
heat lamp
blacha do pieczenia
rozpocznij naukę
sheet pan
pomocnik kucharza
rozpocznij naukę
cook’s helper
szef kuchni
rozpocznij naukę
chef
pierwszy kucharz
rozpocznij naukę
first cook
menedżer
rozpocznij naukę
manager
gospodarz programu
rozpocznij naukę
host
kelner
rozpocznij naukę
server
kasjer
rozpocznij naukę
cashier
nóż do obierania
rozpocznij naukę
paring knife
uniwersalny noz (szefa kuchni)
rozpocznij naukę
french knife
nóż do chleba
rozpocznij naukę
bread knife
nóż kuchenny
rozpocznij naukę
kitchen knife
patelnia (grubsze ścianki, ciężka)
rozpocznij naukę
skillet
deska do krojenia
rozpocznij naukę
cutting board
piekarz
rozpocznij naukę
baker
smażone
rozpocznij naukę
fried
pieczone
rozpocznij naukę
baked
gotowane
rozpocznij naukę
cooked
ostry nóż
rozpocznij naukę
sharp knife
śledź
rozpocznij naukę
herring
dorsz
rozpocznij naukę
cod
pstrąg
rozpocznij naukę
trout
smak
rozpocznij naukę
flavour
słony
rozpocznij naukę
salty
wytrawny
rozpocznij naukę
savory
mielić
rozpocznij naukę
mince
podrzucenie
rozpocznij naukę
toss
duszenie
rozpocznij naukę
stewing
duszenie z podlewaniem
rozpocznij naukę
basting
gotowanie na parze
rozpocznij naukę
steaming
pieczenie mięs
rozpocznij naukę
roasting
jęczmień
rozpocznij naukę
barley
proso
rozpocznij naukę
millet
kasza gryczana
rozpocznij naukę
buckwheat
wysoki garnek
rozpocznij naukę
stock pot
przelać
rozpocznij naukę
pour
zamieszać
rozpocznij naukę
stir
frytkownica
rozpocznij naukę
deep fryer

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.