Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
portugalski
arabski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
gotowanie
gotowanie
0
63 fiszki
sylwiasechman
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
obierać
rozpocznij naukę
éplucher
mieszać
rozpocznij naukę
mélanger
zamieszać
rozpocznij naukę
remuer
ubić jajka
rozpocznij naukę
battre les oeufs
łyżka drewniana
rozpocznij naukę
cuillère en bois
mikser
rozpocznij naukę
un batteur
na pianę (ubić jajka)
rozpocznij naukę
en neige
zetrzeć na tarce
rozpocznij naukę
râper sur une râpe
wlać do
rozpocznij naukę
verser dans
pokroić w plasterki
rozpocznij naukę
couper de rondelles
kromka chleba
rozpocznij naukę
une tranche de pain
pokroić kurczaka
rozpocznij naukę
decouper un pulet
deska do krojenia
rozpocznij naukę
la planche à découper
czosnek
rozpocznij naukę
l'aille
Udo z kurczaka
rozpocznij naukę
une cuisse de poulet
skrzydło z kurczaka
rozpocznij naukę
une aile de poulet
Pierś z kurczaka
rozpocznij naukę
La blanc de poulet
ości
rozpocznij naukę
les aretes de poissons
Skóra
rozpocznij naukę
le peau
odkorkować wino
rozpocznij naukę
déboucher le vin
korkociąg
rozpocznij naukę
le tire-bouchon
dojrzałe
rozpocznij naukę
Bien mure
burak
rozpocznij naukę
la betterave
kalafior
rozpocznij naukę
le chou-fleur
sałata
rozpocznij naukę
la laitue
rzodkiewka
rozpocznij naukę
le radis
puszysty
rozpocznij naukę
moelleux
kremowy sos
rozpocznij naukę
le sauce oncteuse
soczysty
rozpocznij naukę
juteuse
gorący
rozpocznij naukę
chauds
delikatne mięso
rozpocznij naukę
une viande tendre
za słone
rozpocznij naukę
trop salee
niewystarczająco słone
rozpocznij naukę
pas assez salé
za słodkie
rozpocznij naukę
trop sucré
rozgotowany
rozpocznij naukę
trop cuit
jogurt traci ważność
rozpocznij naukę
le yaourt perime
Data przydatności do spożycia
rozpocznij naukę
La date limite de vente
świeży
rozpocznij naukę
frais
słodki
rozpocznij naukę
doux
twardy
rozpocznij naukę
dur
pikantny
rozpocznij naukę
épicé
łagodny
rozpocznij naukę
modéré
tłusty
rozpocznij naukę
gras
gorzki
rozpocznij naukę
amer
czerstwy chleb
rozpocznij naukę
pain rassis
kwaśny
rozpocznij naukę
aigre
miękki chleb
rozpocznij naukę
le pain mou
stopiony
rozpocznij naukę
a fondu
lody
rozpocznij naukę
la glace
mdły
rozpocznij naukę
insipide
dziura, otwór
rozpocznij naukę
un trou
danie główne
rozpocznij naukę
le plat principal
widelec
rozpocznij naukę
la fourchette
nóż
rozpocznij naukę
le couteau
talerz
rozpocznij naukę
une assiette
filiżanka
rozpocznij naukę
une tasse
szklanka
rozpocznij naukę
un verre
mała łyżeczka
rozpocznij naukę
une petite cuillère
kubek
rozpocznij naukę
le mug
miska
rozpocznij naukę
le bol
sztućce
rozpocznij naukę
le couvert
patelnia
rozpocznij naukę
la poêle
smażyć
rozpocznij naukę
frire
Stwórz fiszki
Français
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Sylwiasechman.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Business English - IT
wypróbuj za darmo
Business Presentation
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności