gotowanie

 0    63 fiszki    sylwiasechman
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
obierać
rozpocznij naukę
éplucher
mieszać
rozpocznij naukę
mélanger
zamieszać
rozpocznij naukę
remuer
ubić jajka
rozpocznij naukę
battre les oeufs
łyżka drewniana
rozpocznij naukę
cuillère en bois
mikser
rozpocznij naukę
un batteur
na pianę (ubić jajka)
rozpocznij naukę
en neige
zetrzeć na tarce
rozpocznij naukę
râper sur une râpe
wlać do
rozpocznij naukę
verser dans
pokroić w plasterki
rozpocznij naukę
couper de rondelles
kromka chleba
rozpocznij naukę
une tranche de pain
pokroić kurczaka
rozpocznij naukę
decouper un pulet
deska do krojenia
rozpocznij naukę
la planche à découper
czosnek
rozpocznij naukę
l'aille
Udo z kurczaka
rozpocznij naukę
une cuisse de poulet
skrzydło z kurczaka
rozpocznij naukę
une aile de poulet
Pierś z kurczaka
rozpocznij naukę
La blanc de poulet
ości
rozpocznij naukę
les aretes de poissons
Skóra
rozpocznij naukę
le peau
odkorkować wino
rozpocznij naukę
déboucher le vin
korkociąg
rozpocznij naukę
le tire-bouchon
dojrzałe
rozpocznij naukę
Bien mure
burak
rozpocznij naukę
la betterave
kalafior
rozpocznij naukę
le chou-fleur
sałata
rozpocznij naukę
la laitue
rzodkiewka
rozpocznij naukę
le radis
puszysty
rozpocznij naukę
moelleux
kremowy sos
rozpocznij naukę
le sauce oncteuse
soczysty
rozpocznij naukę
juteuse
gorący
rozpocznij naukę
chauds
delikatne mięso
rozpocznij naukę
une viande tendre
za słone
rozpocznij naukę
trop salee
niewystarczająco słone
rozpocznij naukę
pas assez salé
za słodkie
rozpocznij naukę
trop sucré
rozgotowany
rozpocznij naukę
trop cuit
jogurt traci ważność
rozpocznij naukę
le yaourt perime
Data przydatności do spożycia
rozpocznij naukę
La date limite de vente
świeży
rozpocznij naukę
frais
słodki
rozpocznij naukę
doux
twardy
rozpocznij naukę
dur
pikantny
rozpocznij naukę
épicé
łagodny
rozpocznij naukę
modéré
tłusty
rozpocznij naukę
gras
gorzki
rozpocznij naukę
amer
czerstwy chleb
rozpocznij naukę
pain rassis
kwaśny
rozpocznij naukę
aigre
miękki chleb
rozpocznij naukę
le pain mou
stopiony
rozpocznij naukę
a fondu
lody
rozpocznij naukę
la glace
mdły
rozpocznij naukę
insipide
dziura, otwór
rozpocznij naukę
un trou
danie główne
rozpocznij naukę
le plat principal
widelec
rozpocznij naukę
la fourchette
nóż
rozpocznij naukę
le couteau
talerz
rozpocznij naukę
une assiette
filiżanka
rozpocznij naukę
une tasse
szklanka
rozpocznij naukę
un verre
mała łyżeczka
rozpocznij naukę
une petite cuillère
kubek
rozpocznij naukę
le mug
miska
rozpocznij naukę
le bol
sztućce
rozpocznij naukę
le couvert
patelnia
rozpocznij naukę
la poêle
smażyć
rozpocznij naukę
frire

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.