🐟+

 0    34 fiszki    guest3017621
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
dodać
rozpocznij naukę
to add
mielić mięso
rozpocznij naukę
to mince
kroić w paski
rozpocznij naukę
to cut in to strips
pokroić w kostke
rozpocznij naukę
diece
przybrać
rozpocznij naukę
garnish
podgrzewać
rozpocznij naukę
to heal
natłuścić smarować
rozpocznij naukę
to grease
ścierać (na tarce)
rozpocznij naukę
to greate
mieszać
rozpocznij naukę
to mix
marynować
rozpocznij naukę
to pickle
obierać
rozpocznij naukę
to peel
nalewać
rozpocznij naukę
to pour
podgrzać piekarnik
rozpocznij naukę
to preheat the oven
przyrzadzic
rozpocznij naukę
to prepare
włożyć do piekarnika
rozpocznij naukę
to put in the oven
włączyć czajnik
rozpocznij naukę
to put the kettle on
topić
rozpocznij naukę
to melt
piec (mięso)
rozpocznij naukę
to roast
odgrzać
rozpocznij naukę
to reheat
przyprawiać
rozpocznij naukę
to season
kroić w plastry
rozpocznij naukę
to slice
przesiewać przez sito
rozpocznij naukę
to sieve
dusić na wolnym ogniu
rozpocznij naukę
to simmer
wędzić
rozpocznij naukę
to smoke
skwaśnieć
rozpocznij naukę
to turn sour
mieszać
rozpocznij naukę
to stir
posłodzić
rozpocznij naukę
to sweeten
zagęścić
rozpocznij naukę
to thicken
1. próbować 2. smakować
rozpocznij naukę
to taste
nie dogotować
rozpocznij naukę
to undercook
robić rozgrzewkę
rozpocznij naukę
to warm up
ubijać
rozpocznij naukę
to whip
wygotować się
rozpocznij naukę
to boil dry
nasaczyc
rozpocznij naukę
to soak

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.