wiosna ludów

 0    13 fiszek    rafik7771983
drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
Dymka
rozpocznij naukę
Tempura+panko+creme fresh
robić last minute
Sardynki
rozpocznij naukę
Sardynki+Glazura+migdały słupki + majo migdał
smarujemy masłem klar i grill na planchh 3 min. Potem glazura i słupki migdała
Szparagi (Przekąski)
rozpocznij naukę
Szparagi zielone + Szparagi białe+ Salsa roja
Szparagi - masło klar - grill planczy (posypka z lnu?)
szparagi (przystawki)
rozpocznij naukę
Białe szparagi+Zielone szparagi+ Maślanka tahini + żułtko+ posypka + listki rukwi
Przyciąć szparagi, grill w eggu, maślanka na spód, szparagi, żółtko, proch, rujwia
Makrela
rozpocznij naukę
szparagi
Szparagi + masło klar + sól
Ryba sezonowa
rozpocznij naukę
Remula z kalarepy + Sos z fenkuła
kaczka
rozpocznij naukę
sos + kaczka+ kimchi z dresingiem + purre z cebuli
grillowane kimchi Zalewamy zalewą, purre z cebuli
cielak
rozpocznij naukę
Sos z grzybami + Skorzenera
Frytujemy patyki ze skórzenery aż się zezlocą i solimy, podgrzewamy sos
Topinambur
rozpocznij naukę
Shitake + Sos hoi-sin + szpinak + Demi Glass vege
Topinambur odgrzewamy na tacka w mimbrasie
frytki
rozpocznij naukę
Frytki + creme fresh
Ziemniaki
rozpocznij naukę
ziemniaki + holender z siekanymi + ogórek +zioła + chrupek z lnu
kluski
rozpocznij naukę
kluski + palone masło
gotujemy, cedzimy, dodajemy do palonego masła, dodajemy zioła i w oststnie chwili do miski
Kapusta
rozpocznij naukę
Kapusta 120 do 160g, płynny żepak, 7-9 kawałków prazonyhc orzechów, solimy malodmem, koper

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.