Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Sprawdzian
Sprawdzian
0
69 fiszek
koczwi99
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
legumes
rozpocznij naukę
warzywa strączkowe
limited
rozpocznij naukę
ograniczony
range
rozpocznij naukę
zakres
excess
rozpocznij naukę
nadmiar
scant
rozpocznij naukę
niedobór
disadventage
rozpocznij naukę
niekorzyść
overeat
rozpocznij naukę
przejadać się
consume
rozpocznij naukę
konsumować
unappealing
rozpocznij naukę
nieprzyjemny
yield benefit
rozpocznij naukę
przynosić korzyści
follow a diet
rozpocznij naukę
przestrzegać diety
convenience store
rozpocznij naukę
sklep ogólnospożywczy
daily value
rozpocznij naukę
dzienna dawka
saturated fats
rozpocznij naukę
tłuszcze nasycone
added sugars
rozpocznij naukę
dodane cukry
serving size
rozpocznij naukę
Wielkość porcji
amount
rozpocznij naukę
ilość
shelf life
rozpocznij naukę
okres trwałości
food processing
rozpocznij naukę
przetwórstwo spożywcze
soft fizzy drinks
rozpocznij naukę
miękkie napoje gazowane
food intake
rozpocznij naukę
spożycie żywności
blending
rozpocznij naukę
mieszanie
proccesed food
rozpocznij naukę
przetworzone jedzenie
factors
rozpocznij naukę
czynniki
drying
rozpocznij naukę
suszenie
heating
rozpocznij naukę
ogrzewanie
chilling
rozpocznij naukę
chłodzenie
fermenting
rozpocznij naukę
fermentacja
grain
rozpocznij naukę
ziarno
fiber
rozpocznij naukę
błonnik
ingredients
rozpocznij naukę
składniki
smoking fish
rozpocznij naukę
wędzenie ryb
canning food
rozpocznij naukę
konserwa
homogenizing
rozpocznij naukę
homogenizacja
pasteurizing
rozpocznij naukę
pasteryzacja
slicing
rozpocznij naukę
krajanie na plastry
contamination
rozpocznij naukę
skażenie
wholesale
rozpocznij naukę
Hurt
food fraud
rozpocznij naukę
oszustwo żywnościowe
hazard
rozpocznij naukę
zagrożenie
storage
rozpocznij naukę
przechowywanie
food borne illnesses
rozpocznij naukę
choroby pokarmowe
food poisoning
rozpocznij naukę
zatrucie pokarmowe
food safety
rozpocznij naukę
bezpieczeństwo żywności
sanitize
rozpocznij naukę
dezynfekować
toxins
rozpocznij naukę
toksyny
nutrient content
rozpocznij naukę
zawartość składników odżywczych
nausea
rozpocznij naukę
nudności, mdłości
abdominal pain
rozpocznij naukę
ból w dole brzucha
diarrhoea
rozpocznij naukę
biegunka
retail
rozpocznij naukę
sprzedaż detaliczna
fever
rozpocznij naukę
gorączka
dehydration
rozpocznij naukę
odwodnienie
fungi
rozpocznij naukę
grzyby
parasites
rozpocznij naukę
pasożyty
bacteria
rozpocznij naukę
bakterie
headache
rozpocznij naukę
ból głowy
loss of apetite
rozpocznij naukę
utrata apetytu
vomiting
rozpocznij naukę
wymioty
undercooked
rozpocznij naukę
niedogotowane
dairy
rozpocznij naukę
nabiał
disinfection
rozpocznij naukę
dezynfekcja
pollution
rozpocznij naukę
zanieczyszczenie
obesity
rozpocznij naukę
otyłość
edible
rozpocznij naukę
jadalny
grinding
rozpocznij naukę
mielenie
extrusion
rozpocznij naukę
wytłaczanie
moulding
rozpocznij naukę
formowanie
food security
rozpocznij naukę
bezpieczeństwo żywieniowe
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Koczwi99.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
1000 najważniejszych rzeczowników po angielsku
wypróbuj za darmo
Business Presentation
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności