Moja lekcja

 0    53 fiszki    guest3068751
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
bakłażan
rozpocznij naukę
aubergine
kalafior
rozpocznij naukę
cauliflower
cukinia
rozpocznij naukę
courgette
sałata
rozpocznij naukę
lettuce
biszkopt
rozpocznij naukę
sponge cake
babeczka z kremem
rozpocznij naukę
custard tart
bita śmietana
rozpocznij naukę
whipped cream
kolendra
rozpocznij naukę
coriander
imbir
rozpocznij naukę
ginger
natka pietruszki
rozpocznij naukę
parsley
cukier puder
rozpocznij naukę
icing sugar
olej słonecznikowy
rozpocznij naukę
sunflower oil
ocet
rozpocznij naukę
vinegar
nasiona, ziarna
rozpocznij naukę
seeds
kakao
rozpocznij naukę
cocoa
herbata ziołowa
rozpocznij naukę
herbal tea
woda gazowana
rozpocznij naukę
sparkling water
kawa z ekspresu
rozpocznij naukę
filter coffee
jajka sadzone
rozpocznij naukę
fried eggs
klopsiki
rozpocznij naukę
meatballs
jajecznica
rozpocznij naukę
scrambled eggs
zapiekanka
rozpocznij naukę
casserole
pierogi
rozpocznij naukę
dumplings
sajgonki
rozpocznij naukę
spring rolls
potrawka, gulasz
rozpocznij naukę
stew
bochenek
rozpocznij naukę
loaf
puszka
rozpocznij naukę
tin
drobno posiekane
rozpocznij naukę
finely chopped
bez laktozy
rozpocznij naukę
dairy-free
starty
rozpocznij naukę
grated
łagodny
rozpocznij naukę
mild
apetyczny
rozpocznij naukę
mouth-watering
wytrawny, słony
rozpocznij naukę
savoury
krojony
rozpocznij naukę
sliced
wędzony
rozpocznij naukę
smoked
gęsty
rozpocznij naukę
thick
niedosmażony
rozpocznij naukę
underdone
rozstrzepany (o jajku)
rozpocznij naukę
beaten
gumowaty
rozpocznij naukę
chewy
chrupiący
rozpocznij naukę
crusty
z wolnego chowu
rozpocznij naukę
free-range
świeżo zmielony
rozpocznij naukę
freshly-ground
rozpuszczalny
rozpocznij naukę
instant
chudy (o mięsie)
rozpocznij naukę
lean
mielony (o mięsie)
rozpocznij naukę
minced
odpychający
rozpocznij naukę
off-putting
tłusty (o rybie)
rozpocznij naukę
oily
pasteryzowany
rozpocznij naukę
pasteurised
przepyszny
rozpocznij naukę
scrumptious
odtłuszczone
rozpocznij naukę
skimmed
czerstwy
rozpocznij naukę
stale
miękki, kruchy
rozpocznij naukę
tender
pełnoziarnisty, razowy
rozpocznij naukę
wholemeal

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.