Moja lekcja

 0    20 fiszek    aleksandragrochowicz
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
caciocavallo
rozpocznij naukę
krowi, słodki, żółty, delikatny, zwarty
scorzabionda
rozpocznij naukę
kozi, średniodojrzewający, biały, kruchy miąższ, intensywny aromat, past.
conciato Al pepe
rozpocznij naukę
twardy, krowi, dojrzewa w dębowych beczkach z pieprzem, zwarty
pecorino romano nero
rozpocznij naukę
owczy, twardy, słony, pikantny, kruchy, zastępuje parmezan
perlagrigia
rozpocznij naukę
krowi, miękki, z pastą truflową, dojrzewa w otoczce z popiołu i cynamonu
provolone piccante
rozpocznij naukę
krowi, ostry, pikantny, lekko orzechowy, owocowy posmak, lekko słony, półtwardy
pecorino sardo
rozpocznij naukę
owczy, twardy, wyrazisty i pełny smak, brązowo miedziana skórka
monte vecchio
rozpocznij naukę
twardy, krowi, wyrazisty, aromatyczny, 7-8 m. dojrzewa, past.
provolone dolce
rozpocznij naukę
krowi, łagodny, lekko słodkawy, półtwardy, 2-3 msc.
ubriaco di amarone
rozpocznij naukę
krowi, twardy, dojrzewający, intensywny, głęboki, winny, lekko ostry, uszlachetniany w winie i moszczu winogron
pecorino pepato
rozpocznij naukę
owczy, dojrzewający, twardy, z pieprzem, pikantny, aromatyczny
rosa camuna
rozpocznij naukę
krowie, półtwardy, łagodny
gorgonzola piccante
rozpocznij naukę
krowie, niebieska pleśń, pikantny, kremowy
belveneto
rozpocznij naukę
krowie, miękki, delikatny, śmietankowy typu camembert
capra Al pepe
rozpocznij naukę
kozi, półtwardy, słodko pikantny, dojrzewa w pieprzu
gorgonzola dolce
rozpocznij naukę
krowi, pleśniowy, łagodny, kremowy, miekki
provolone Monaco
rozpocznij naukę
krowi, półtwardy, dojrzewający, słodko słono pikantny
tenero
rozpocznij naukę
krowi, wyrazisty, słodko pikantny
toma piemontese
rozpocznij naukę
półtwardy, delikatny, śmietankowy, nuty siana
fontina
rozpocznij naukę
krowie, pikantny, orzechowy, owocowy

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.