Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Moja lekcja
Moja lekcja
0
121 fiszek
guest3127635
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
upiec, usmażyć
rozpocznij naukę
arrostire
smażyć
rozpocznij naukę
rosolare
zarumienić
rozpocznij naukę
dorare
siekać
rozpocznij naukę
tritare
piec
rozpocznij naukę
cuocere
obierać
rozpocznij naukę
pelare / sbucciare
mieszać
rozpocznij naukę
mischiare
przekąska
rozpocznij naukę
lo spuntino
sztućce
rozpocznij naukę
posate
smażyć
rozpocznij naukę
soffriggere,
zagotować
rozpocznij naukę
lessare
wrzeć
rozpocznij naukę
bollire
gotować
rozpocznij naukę
cucinare
gotować w kąpieli wodnej
rozpocznij naukę
cuocere a bagnomaria
mielić
rozpocznij naukę
macinare
solić
rozpocznij naukę
salare
przyprawiać
rozpocznij naukę
condire
tarkować
rozpocznij naukę
grattugiare
nadziewać, faszerować
rozpocznij naukę
impanare
natłuszczać
rozpocznij naukę
ungere
kroić
rozpocznij naukę
affettare
odcedzić
rozpocznij naukę
scolare
ubijać
rozpocznij naukę
sbattere
miksować
rozpocznij naukę
frullare
ubijać
rozpocznij naukę
montare
tłusty
rozpocznij naukę
unto
obżerać się
rozpocznij naukę
abbuffarsi
toast
rozpocznij naukę
brindare
fasola
rozpocznij naukę
il fagiolo
butelkować
rozpocznij naukę
imbottigliare
obierać
rozpocznij naukę
pellare
żuć
rozpocznij naukę
masticare
kalafior
rozpocznij naukę
il cavolfiore
sałata
rozpocznij naukę
la lattuga
wołowina
rozpocznij naukę
manzo
wieprzowina
rozpocznij naukę
la carne suina
ogórek
rozpocznij naukę
il cetriolo
ugryźć
rozpocznij naukę
mordere
gruszka
rozpocznij naukę
la pera
trawić
rozpocznij naukę
digerire
indyk
rozpocznij naukę
tacchino
opiekać
rozpocznij naukę
tostare
piec
rozpocznij naukę
infornare
śliwka
rozpocznij naukę
la prugna
nalewać
rozpocznij naukę
versare
przekąska
rozpocznij naukę
spuntino
w puszkach
rozpocznij naukę
inscatolato
wstępnie ugotowane
rozpocznij naukę
precotto
homogenizowane
rozpocznij naukę
omogenizzato
wykwintny, zachwycający
rozpocznij naukę
squisito
odpychający
rozpocznij naukę
repellente
apetyczny
rozpocznij naukę
appetitoso
bez smaku
rozpocznij naukę
insipido
dorsz
rozpocznij naukę
merluzzo
kwaśny
rozpocznij naukę
aspro
burak
rozpocznij naukę
la barbabietola
śledź
rozpocznij naukę
aringa
por
rozpocznij naukę
Porro
smaczny, aromatyczny
rozpocznij naukę
saporito
gałka muszkatołowa
rozpocznij naukę
noce moscata
Anyż
rozpocznij naukę
anice
zioła
rozpocznij naukę
odori
musztarda
rozpocznij naukę
mostarda
kukurydza
rozpocznij naukę
il mais
kminek
rozpocznij naukę
cumino
Kminek
rozpocznij naukę
carvi
szczypiorek
rozpocznij naukę
erba cipollina
kolendra
rozpocznij naukę
coriandolo
Pietruszka
rozpocznij naukę
prezzemolo
tymianek
rozpocznij naukę
timo
oregano
rozpocznij naukę
origano
koper
rozpocznij naukę
aneto
imbir
rozpocznij naukę
zenzero
cynamon
rozpocznij naukę
canella
kurkuma
rozpocznij naukę
Curcuma
goździki
rozpocznij naukę
chiodi di garofano
Szafran
rozpocznij naukę
zafferano
liść laurowy
rozpocznij naukę
foglia d'alloro
smalec
rozpocznij naukę
strutto
slonina
rozpocznij naukę
lardo
ziele angielskie
rozpocznij naukę
Pepe di Giamaica
szałwia
rozpocznij naukę
salvia
skorupka
rozpocznij naukę
guscio
białka jaj
rozpocznij naukę
glu albumi
żółtko
rozpocznij naukę
tuorlo
sztućce
rozpocznij naukę
posate
zastawa
rozpocznij naukę
stoviglie
chochla
rozpocznij naukę
mestolo
cielęcina
rozpocznij naukę
vitello
jajecznica
rozpocznij naukę
uova strapazzate
jagnięcina
rozpocznij naukę
agnello
trzepaczka
rozpocznij naukę
frusta
szpatułka
rozpocznij naukę
spatola
Obieraczka do warzyw
rozpocznij naukę
pelaverdure
korkociąg
rozpocznij naukę
cavatappi
otwieracz do butelek
rozpocznij naukę
apribottiglie
otwieracz do puszek
rozpocznij naukę
apriscatole
seler
rozpocznij naukę
sedano
lejek
rozpocznij naukę
imbuto
sitko
rozpocznij naukę
il colino
tarka
rozpocznij naukę
grattugia
moździerz
rozpocznij naukę
mortaio
wyciskarka do owoców
rozpocznij naukę
spremiagrumi
sitko
rozpocznij naukę
colino
durszlak
rozpocznij naukę
scolapasta
formy
rozpocznij naukę
formine
deska do krojenia
rozpocznij naukę
tagliere
mikser
rozpocznij naukę
frullatore
miska
rozpocznij naukę
scodella
toster
rozpocznij naukę
il tostapane
mlynek do kawy
rozpocznij naukę
macinacaffè
wałek do ciasta
rozpocznij naukę
matterello
ciasto surowe
rozpocznij naukę
impasto
mieszanka
rozpocznij naukę
composto
czajnik
rozpocznij naukę
il bollitore
warstwa
rozpocznij naukę
strato
naczynie do pieczenia
rozpocznij naukę
pirofila
pleśń
rozpocznij naukę
muffa
kłujący
rozpocznij naukę
pungente
jeść bez wybrzydzania
rozpocznij naukę
essere di bocca bolona
palce lizać
rozpocznij naukę
leccarsi i baffi
Stwórz fiszki
italiano
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Guest3127635.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Słownictwo do egzaminu FCE
wypróbuj za darmo
1000 najważniejszych rzeczowników po angielsku
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności