gastro

 0    15 fiszek    julkakomorowska
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
Catering
rozpocznij naukę
przyrządzanie i dostarczanie gotowych potraw na zamówienie
Gastronomia
rozpocznij naukę
nauka zajmująca się zasadami i metodami dostosowania urządzeń i narzędzi
GHP
rozpocznij naukę
Dobra praktyka higieniczna mająca na celu zapewnienia produkcji bezpiecznej żywności
GMP
rozpocznij naukę
Dobra praktyka mająca na celu produkcję żywności odpowiadającej jakości
HACCP
rozpocznij naukę
system analizy żywień mający na celu zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego i technologicznego żywności
Park maszynowy
rozpocznij naukę
zespół maszyn i urządzeń znajdujących się na terenie zakładu gastronomicznego
pojemnik GN
rozpocznij naukę
prostokątne naczynia wykonane ze stali nierdzewnej
proces technologiczny
rozpocznij naukę
proces produkcji potraw od momentu przyjęcia surowców do etapu wydania gotowego produktu
recykling
rozpocznij naukę
wykorzystanie odpadów technologicznych i surowców wtórnych
utylizacja
rozpocznij naukę
wykorzystanie odpadów jako surowców do dalszego przerobu
wyposażenie
rozpocznij naukę
instalacji, maszyn, mebli oraz sprzętu kuchennego
zaklad gastronomiczny
rozpocznij naukę
miejsce w którym w sposób zorganizowany świadczy się usługi żywieniowe dla konsumentów
FEFO
rozpocznij naukę
Data przydatności która kończy się jako pierwsza i muszą opuścić magazyn najwcześniej
FIFO
rozpocznij naukę
metoda wyceny zapasów i ich rozchodów polegająca na ksiegowaniu
Ewakuacja
rozpocznij naukę
zorganizowanie przemieszczenia ludzi w bezpieczne i dobre miejsce

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.