Moja lekcja

 0    36 fiszek    guest3145734
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
mleko
rozpocznij naukę
milk
mleko odtłuszczone
rozpocznij naukę
skimmed milk
mleko tłuste
rozpocznij naukę
wholefat milk
maślanka
rozpocznij naukę
buttermilk
śmietana
rozpocznij naukę
cream
masło
rozpocznij naukę
butter
masło czekoladowe
rozpocznij naukę
cacao butter
masło orzechowe
rozpocznij naukę
peanut butter
jogurt
rozpocznij naukę
yoghurt
margaryna
rozpocznij naukę
margarine
ser
rozpocznij naukę
cheese
ser twardy
rozpocznij naukę
hard cheese
ser łagodny
rozpocznij naukę
mild cheese
ser tłusty
rozpocznij naukę
full fat cheese
ser topiony
rozpocznij naukę
cream cheese
twaróg
rozpocznij naukę
cottage cheese
jajko
rozpocznij naukę
egg
białko jajka
rozpocznij naukę
egg white
żółtko jajka
rozpocznij naukę
egg yolk
karp
rozpocznij naukę
carp
pstrąg
rozpocznij naukę
a trout
łosoś
rozpocznij naukę
salmon
makrela
rozpocznij naukę
mackerel
śledź
rozpocznij naukę
a herring
dorsz
rozpocznij naukę
a cod
tuńczyk
rozpocznij naukę
a tuna
wegorz
rozpocznij naukę
eel
flondra
rozpocznij naukę
flonder
krewetka
rozpocznij naukę
prawn
krab
rozpocznij naukę
a crab
mauż
rozpocznij naukę
mussels
homar
rozpocznij naukę
lobster
ostryga
rozpocznij naukę
an oyster
kawior
rozpocznij naukę
cavior
ślimak
rozpocznij naukę
snail
rak
rozpocznij naukę
crayfisch

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.