4. NUTRITION

 0    36 fiszek    bkarabula7
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
mince
rozpocznij naukę
siekać, mielić
slice
rozpocznij naukę
plaster, kroić w plasterki
poultry
rozpocznij naukę
drób
veal
rozpocznij naukę
cielęcina
beef
rozpocznij naukę
wołowina
pork
rozpocznij naukę
wieprzowina
chop
rozpocznij naukę
kotlet
lamb
rozpocznij naukę
jagnięcina
breaded, battered
rozpocznij naukę
panierowany, panierowany
raw
rozpocznij naukę
surowy
minced
rozpocznij naukę
mielony
rare steak
rozpocznij naukę
krwisty stek
medium-rare
rozpocznij naukę
średnio krwisty
well-done
rozpocznij naukę
dobrze wysmażony (o mięsie)
ribs
rozpocznij naukę
żeberka
vintage
rozpocznij naukę
klasyczny
wine vintage
rozpocznij naukę
rocznik wina
dairy
rozpocznij naukę
nabiał
cottage cheese
rozpocznij naukę
twarożek
low-fat
rozpocznij naukę
niskotłuszczowy
creamy
rozpocznij naukę
śmietankowy, kremowy
buttermilk
rozpocznij naukę
maślanka
spread
rozpocznij naukę
rozprowadzić, rozsmarować; pasta do smarowania
powdered
rozpocznij naukę
sproszkowany
skimmed
rozpocznij naukę
odtłuszczone
put on weight
rozpocznij naukę
przybrać na wadze
lose weight
rozpocznij naukę
schudnąć
cut down on
rozpocznij naukę
ograniczyć
processed food
rozpocznij naukę
żywność przetworzona
contain
rozpocznij naukę
zawierać
food additive
rozpocznij naukę
dodatek do żywności
artificial
rozpocznij naukę
sztuczny
flavour
rozpocznij naukę
smak, posmak, aromat
hydrate
rozpocznij naukę
nawadniać, nawilżać
daily dose
rozpocznij naukę
dzienna dawka
nutrition
rozpocznij naukę
odżywianie

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.