strona 98, kolumna pierwsza

 0    59 fiszek    hubertwlaz
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
barley
rozpocznij naukę
jęczmień
bread
rozpocznij naukę
chleb
french (bread)
rozpocznij naukę
bagietka
sliced (bread)
rozpocznij naukę
chleb krojony
spelt (bread)
rozpocznij naukę
chleb orkiszowy
rye (bread)
rozpocznij naukę
chleb żytni
wholemeal (bread)
rozpocznij naukę
chleb razowy
breadcrumbs
rozpocznij naukę
bułka tarta
buckwheat
rozpocznij naukę
kasza gryczana
crust
rozpocznij naukę
skórka (chlibka)
oats
rozpocznij naukę
owies
porridge
rozpocznij naukę
owsianka
rye
rozpocznij naukę
żyto
wheat
rozpocznij naukę
pszenica
buttermilk
rozpocznij naukę
Maślanka
cheese
rozpocznij naukę
ser
blue (cheese)
rozpocznij naukę
ser pleśniowy
cheddar (cheese)
rozpocznij naukę
ser cheddar
cheese spread
rozpocznij naukę
ser topiony
cottage (cheese)
rozpocznij naukę
twarożek
cream (cheese)
rozpocznij naukę
ser śmietankowy
curd (cheese)
rozpocznij naukę
twaróg
grated (cheese)
rozpocznij naukę
tarty ser
hard (cheese)
rozpocznij naukę
ser żółty (gouda)
parmesan (cheese)
rozpocznij naukę
parmezan
soft (cheese)
rozpocznij naukę
ser miękki (camembert)
milk
rozpocznij naukę
mleko
skimmed (milk)
rozpocznij naukę
chude mleko
soy (milk)
rozpocznij naukę
mleko sojowe
condensed (milk)
rozpocznij naukę
mleko skondensowane
pasteurized (milk)
rozpocznij naukę
mleko pasteryzowane
powdered (milk)
rozpocznij naukę
mleko w proszku
black pudding
rozpocznij naukę
kaszanka
egg
rozpocznij naukę
jajko
(egg) yolk
rozpocznij naukę
żółtko jajka
(egg) white
rozpocznij naukę
białko jajka
beaten (egg nie horse)
rozpocznij naukę
roztrzepane jajko
fried (egg)
rozpocznij naukę
jajko sadzone
scrambled (egg)
rozpocznij naukę
jajecznica
poached (egg)
rozpocznij naukę
jajko w koszulce
soft boiled
rozpocznij naukę
ugotowane na miękko
hard boiled
rozpocznij naukę
ugotowane na twardo
goose
rozpocznij naukę
gęś
lamb
rozpocznij naukę
jagnięcina
liver
rozpocznij naukę
wątroba
loin
rozpocznij naukę
polędwica
minced meat
rozpocznij naukę
mięso mielone
mutton
rozpocznij naukę
baranina
poultry
rozpocznij naukę
drób
sirloin
rozpocznij naukę
polędwica wołowa
tofu
rozpocznij naukę
tofu
veal
rozpocznij naukę
cielęcina
venison
rozpocznij naukę
dziczyzna
anchovy
rozpocznij naukę
anchois
carp
rozpocznij naukę
karp
crayfish
rozpocznij naukę
rak
herring
rozpocznij naukę
śledź
lobster
rozpocznij naukę
homar
mackerel
rozpocznij naukę
makrela

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.