baking and frying

 0    22 fiszki    twojstary3
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
wypieki
rozpocznij naukę
baked goods
baked goods
gnieść
rozpocznij naukę
knead
gotowanie na wysokości
rozpocznij naukę
High attidute cooking
rosnąć
rozpocznij naukę
rise
mąka
rozpocznij naukę
flour
rozgrzać
rozpocznij naukę
preheat
ruszt
rozpocznij naukę
rack
piec konwekcyjny
rozpocznij naukę
convection oven
podpiec
rozpocznij naukę
parbake
proszek do pieczenia
rozpocznij naukę
baking soda
zaczyn
rozpocznij naukę
leaven
drożdze
rozpocznij naukę
yeast
nieświeży, czerstwy
rozpocznij naukę
stale
zbrązowić
rozpocznij naukę
brown
smalec
rozpocznij naukę
lard
smażyć na małej ilości tłuszczu
rozpocznij naukę
pan fry
krótko smażyć, na dużej ilości tłuszczu
rozpocznij naukę
saute
smażenie w woku
rozpocznij naukę
stir fry
płytki
rozpocznij naukę
shallow
smażenie na głębokim oleju
rozpocznij naukę
deep frying
zanurzyć
rozpocznij naukę
submerge
ciasto
rozpocznij naukę
batter

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.