baking i frying

 0    26 fiszek    guest2874042
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
wypieki
rozpocznij naukę
Baked goods
gnieść, zagniatać
rozpocznij naukę
knead
gotowanie na wysokościach
rozpocznij naukę
High altitude cooking
rosnąć
rozpocznij naukę
rise
mąka
rozpocznij naukę
flour
rozgrzać
rozpocznij naukę
preheat
piec konwekcyjny
rozpocznij naukę
convection ovens
proszek do pieczenia
rozpocznij naukę
baking soda
zaczyn
rozpocznij naukę
leavening
drożdże
rozpocznij naukę
yeast
podpiec
rozpocznij naukę
parbake
ruszt / tace
rozpocznij naukę
rack
przesiewać
rozpocznij naukę
sift
grudki
rozpocznij naukę
lumps
czerstwy
rozpocznij naukę
stale
smażyć w małej ilości tłuszczu
rozpocznij naukę
pan fry
zbrązowić
rozpocznij naukę
brown
głęboka patelnia
rozpocznij naukę
wok
smażenie w woku
rozpocznij naukę
stir wok
smażyć krótko w dużej ilości tłuszczu
rozpocznij naukę
saute
smażenie na głębokim tłuszczu
rozpocznij naukę
deep frying
smalec
rozpocznij naukę
lard
płytki
rozpocznij naukę
shallow
zanurzyć
rozpocznij naukę
submerge
ciasto surowe, lejące
rozpocznij naukę
batter
olej
rozpocznij naukę
oil

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.