Moja lekcja

 0    27 fiszek    guest3172532
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
Wypieki
rozpocznij naukę
Baked goods
zagniatać
rozpocznij naukę
knead
gotowanie na dużych wysokościach
rozpocznij naukę
high altitude cooking
rosnąć
rozpocznij naukę
rise
mąka
rozpocznij naukę
flour
rozgrzać
rozpocznij naukę
preheat
piec konwekcyjny
rozpocznij naukę
convection oven
ruszt
rozpocznij naukę
rack
podpiec
rozpocznij naukę
parbake
proszek do pieczenia
rozpocznij naukę
baking soda
zaczynu
rozpocznij naukę
leavening
drożdże
rozpocznij naukę
yeast
przesiać
rozpocznij naukę
sift
grudki
rozpocznij naukę
lumps
czerstwy
rozpocznij naukę
stale
smażyć
rozpocznij naukę
fry
zbrązowić
rozpocznij naukę
brown
olej
rozpocznij naukę
oil
smalec
rozpocznij naukę
lard
smażyć w małej ilości tłuszczu
rozpocznij naukę
pan fry
smażyć kurtki w średniej/dużej ilości tłuszczu
rozpocznij naukę
sauté
smażenie w woku
rozpocznij naukę
stir fry
płytki
rozpocznij naukę
shallow
wok(głęboka patelnia)
rozpocznij naukę
wok
na głębokim tłuszczu
rozpocznij naukę
deep fry
zanurzyć
rozpocznij naukę
submerge
rzadkie ciasto
rozpocznij naukę
batter

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.