NAWYKI ŻYWIENIOWE I DIETY/ SKŁADNIKI ODŻYWCZE

 0    38 fiszek    siematumejka
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
zrównoważona dieta
rozpocznij naukę
balanced diet
intensywna dieta
rozpocznij naukę
crash diet
ograniczyć (tluste produkty)
rozpocznij naukę
cut down on (fatty products)
nawyki żywieniowe
rozpocznij naukę
dietary/eating habits
trawienie
rozpocznij naukę
digestion
dieta wykluczająca (pewne typy produktów)
rozpocznij naukę
elimination diet
dieta będąca chwilowo w modzie
rozpocznij naukę
fad diet
beztłuszczowy
rozpocznij naukę
fat-free
nietolerancja pokarmowa
rozpocznij naukę
food intolerance
zatrucie pokarmowe
rozpocznij naukę
food poisoning
dieta bezglutenowa
rozpocznij naukę
gluten free diet
dieta wysokobiałkowa
rozpocznij naukę
high-protein diet
pozwalać sobie na coś, folgować sobie
rozpocznij naukę
indulge
pomijać (posiłek)
rozpocznij naukę
leave out/ skip (a meal)
dieta niskowęglowodanowa
rozpocznij naukę
low-carb / low-carbohydrate diet
dieta śródziemnomorska
rozpocznij naukę
Mediterranean diet
liczba kalorii
rozpocznij naukę
number of calories
odżywianie
rozpocznij naukę
nutrition
po dacie przydatności do spożycia
rozpocznij naukę
past its best-before date
dieta roślinna
rozpocznij naukę
plant-based diet
produkty przetworzone
rozpocznij naukę
processed foods
ograniczyć spożycie tłuszczu/cukru
rozpocznij naukę
reduce fat / sugar intake
dokładka
rozpocznij naukę
second helping
podstawowe produkty spożywcze
rozpocznij naukę
staple foods
pić wystarczająco dużo płynów
rozpocznij naukę
stay hydrated
wywoływać przypływ energii
rozpocznij naukę
trigger a burst of energy
przybieranie na wadze / utrata wagi
rozpocznij naukę
weight gain / weight loss
siła woli
rozpocznij naukę
willpower
tłuszcz zwierzęcy/roślinny
rozpocznij naukę
animal/vegetable fat
wapń
rozpocznij naukę
calcium
węglowodany
rozpocznij naukę
carbohydrates
cholesterol
rozpocznij naukę
cholesterol
błonnik
rozpocznij naukę
fibre
produkt o dużej zawartości węglowodanów
rozpocznij naukę
high-carb product
potas
rozpocznij naukę
potassium
białko
rozpocznij naukę
protein
skrobia
rozpocznij naukę
starch
tłuszcze nasycone/nienasycone
rozpocznij naukę
saturated / unsaturated fats

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.