Przyprawy i dodatki

 0    35 fiszek    joanna36
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
imbir
rozpocznij naukę
lo zenzero
estragon
rozpocznij naukę
il dragoncello
kminek
rozpocznij naukę
il cumino
liść laurowy
rozpocznij naukę
il foglia di alloro
koper
rozpocznij naukę
l'aneto
koper włoski, fenkuł
rozpocznij naukę
il finocchio
gałka muszkatołowa
rozpocznij naukę
la noce moscata
czosnek
rozpocznij naukę
l'aglio
kurkuma
rozpocznij naukę
la curcuma
kolendra
rozpocznij naukę
la coriandolo
oregano (r. n.)
rozpocznij naukę
l'origano (rn)
bazylia
rozpocznij naukę
il basilico
mięta pieprzowa
rozpocznij naukę
la menta al pepe
tymianek
rozpocznij naukę
il timo
majeranek
rozpocznij naukę
il maggiorana
szafran
rozpocznij naukę
il zafferano
goździki
rozpocznij naukę
i chiodi di garofano
Przyprawy
rozpocznij naukę
le spezie, i condimenti
cynamon (r. m.)
rozpocznij naukę
il cannella (rm)
ziele angielskie
rozpocznij naukę
il pimento
chilli
rozpocznij naukę
i peperoncini
natka pietruszki
rozpocznij naukę
le foglie di prezzemolo
kumin, kmin rzymski
rozpocznij naukę
il cumino
wanilia
rozpocznij naukę
la vaniglia
pieprz
rozpocznij naukę
il pepe
kardamon
rozpocznij naukę
il cardamomo
hummus (pasta z ciecierzycy)
rozpocznij naukę
il hummus (pasta di ceci)
sól morska
rozpocznij naukę
il sale (invecchiato) dal mare
anyżek
rozpocznij naukę
i semi d'anice
natka kolendry
rozpocznij naukę
i foglie di coriandolo
brązowy cukier
rozpocznij naukę
lo zucchero di canna
mleczko kokosowe
rozpocznij naukę
il latte di cocco
czosnek (ząbek)
rozpocznij naukę
lo spicchio d'aglio
chrupkość
rozpocznij naukę
la croccanntezza
krzepkość, solidność, intensywność
rozpocznij naukę
la robustezza

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.