Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
portugalski
arabski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
unit 6, food products 1
unit 6, food products 1
0
124 fiszki
gawlikjula
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
jęczmień/ kasza jęczmienna
rozpocznij naukę
barley
chleb
rozpocznij naukę
bread
bagietka
rozpocznij naukę
French bread
chleb krojony
rozpocznij naukę
sliced bread
chleb orkiszowy
rozpocznij naukę
spelt bread
chleb żytni
rozpocznij naukę
rye bread
chleb razowy
rozpocznij naukę
wholemeal bread
okruszki / bułka tarta
rozpocznij naukę
breadcrumbs
gryka / kasza gryczana
rozpocznij naukę
buckwheat
skórka chleba
rozpocznij naukę
crust
owies
rozpocznij naukę
oats
owsianka
rozpocznij naukę
Porridge
żyto
rozpocznij naukę
rye
pszenica / pszenny
rozpocznij naukę
wheat
maślanka
rozpocznij naukę
buttermilk
ser
rozpocznij naukę
cheese
ser pleśniowy
rozpocznij naukę
blue cheese
ser cheddar
rozpocznij naukę
Cheddar cheese
ser topiony
rozpocznij naukę
cheese spread / processed cheese
twarożek
rozpocznij naukę
cottage cheese
serek śmietankowy
rozpocznij naukę
cream cheese
twaróg
rozpocznij naukę
curd cheese
starty ser
rozpocznij naukę
grated cheese
ser żółty (gouda, cheddar)
rozpocznij naukę
hard cheese
parmezan
rozpocznij naukę
Parmesan cheese
ser miękki
rozpocznij naukę
soft cheese
mleko
rozpocznij naukę
milk
mleko odtłuszczone
rozpocznij naukę
skimmed milk
mleko sojowe
rozpocznij naukę
soy milk
mleko skondensowane
rozpocznij naukę
condensed milk
mleko pasteryzowane
rozpocznij naukę
pasteurized milk
mleko w proszku
rozpocznij naukę
powdered / dried milk
kaszanka
rozpocznij naukę
black pudding
jajko
rozpocznij naukę
egg
żółtko jajka
rozpocznij naukę
egg yolk
białko jajka
rozpocznij naukę
egg white
roztrzepane jajko
rozpocznij naukę
beaten egg
jajko sadzone
rozpocznij naukę
fried egg / sunny-side up
jajecznica
rozpocznij naukę
scrambled eggs
jajko w koszulce
rozpocznij naukę
poached egg
jajko gotowane na twardo / miękko
rozpocznij naukę
hard-boiled / soft-boiled egg
gęś
rozpocznij naukę
goose
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
wątróbka
rozpocznij naukę
a liver
polędwica
rozpocznij naukę
loin
mięso mielone
rozpocznij naukę
minced meat
baranina
rozpocznij naukę
mutton
drób
rozpocznij naukę
poultry
polędwica wołowa
rozpocznij naukę
sirloin
tofu
rozpocznij naukę
tofu
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
sarnina
rozpocznij naukę
venison
anchois / sardela
rozpocznij naukę
anchovy
karp
rozpocznij naukę
carp
rak
rozpocznij naukę
crayfish
śledź
rozpocznij naukę
herring
homar
rozpocznij naukę
lobster
makrela
rozpocznij naukę
mackerel
ośmiornica
rozpocznij naukę
octopus
ostryga
rozpocznij naukę
oyster
krewetka
rozpocznij naukę
prawn
skorupiaki
rozpocznij naukę
shellfish
sola
rozpocznij naukę
sole
pstrąg
rozpocznij naukę
trout
smalec
rozpocznij naukę
lard
olej
rozpocznij naukę
oil
olej kokosowy
rozpocznij naukę
coconut oil
olej z awokado
rozpocznij naukę
avocado oil
olej rzepakowy
rozpocznij naukę
rapeseed oil
olej sezamowy
rozpocznij naukę
Sesame oil
morela
rozpocznij naukę
apricot
owoce jagodowe
rozpocznij naukę
berries
jeżyna
rozpocznij naukę
a blackberry
czarna porzeczka
rozpocznij naukę
blackcurrant
jagoda
rozpocznij naukę
blueberry
owoce cytrusowe
rozpocznij naukę
citrus fruits
żurawina
rozpocznij naukę
cranberry
daktyl
rozpocznij naukę
date
agrest
rozpocznij naukę
gooseberry
cytryna
rozpocznij naukę
a lemon
nektarynka
rozpocznij naukę
nectarine
marakuja
rozpocznij naukę
passion fruit
suszona śliwka
rozpocznij naukę
prune
malina
rozpocznij naukę
raspberry
szparagi
rozpocznij naukę
asparagus
bakłażan
rozpocznij naukę
aubergine
burak
rozpocznij naukę
beetroot
bób
rozpocznij naukę
broad beans
brukselka
rozpocznij naukę
Brussels sprouts
kalafior
rozpocznij naukę
cauliflower
seler korzeniowy
rozpocznij naukę
celeriac
seler naciowy
rozpocznij naukę
celery
ciecierzyca
rozpocznij naukę
chickpeas
kukurydza
rozpocznij naukę
corn
cukinia
rozpocznij naukę
a courgette
chrzan
rozpocznij naukę
horseradish
jarmuż
rozpocznij naukę
kale
por
rozpocznij naukę
a leek
soczewica
rozpocznij naukę
lentils
kabaczek
rozpocznij naukę
marrow
papryka
rozpocznij naukę
a pepper
zielona / czerwona papryka
rozpocznij naukę
green / red pepper
ogórek konserwowy
rozpocznij naukę
pickled cucumber
rośliny strączkowe
rozpocznij naukę
pulses
rzodkiewka
rozpocznij naukę
radish
rukola
rozpocznij naukę
rocket
soja
rozpocznij naukę
soya beans
rzepa
rozpocznij naukę
turnip
fasolka szparagowa
rozpocznij naukę
string beans
kminek
rozpocznij naukę
caraway seed
rumianek
rozpocznij naukę
chamomile
chili
rozpocznij naukę
chili
szczypiorek
rozpocznij naukę
chives
cynamon
rozpocznij naukę
cinnamon
goździk
rozpocznij naukę
clove
koper
rozpocznij naukę
dill
koper włoski
rozpocznij naukę
fennel
imbir
rozpocznij naukę
ginger
mięta
rozpocznij naukę
mint
gałka muszkatołowa
rozpocznij naukę
nutmeg
natka pietruszki
rozpocznij naukę
parsley
rozmaryn
rozpocznij naukę
rosemary
szałwia
rozpocznij naukę
sage
tymianek
rozpocznij naukę
thyme
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Gawlikjula.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Słownictwo angielskie do matury rozszerzonej
wypróbuj za darmo
Podstawowe słownictwo angielskie
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności