COOKING

 0    26 fiszek    zubekjakub
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
to fry (an eqq, bacon)
rozpocznij naukę
smażyć (eqq, boczek)
to boil (rice, carrots, green beans)
rozpocznij naukę
gotować (ryż, marchew, fasolka szparagowa)
to steam
rozpocznij naukę
gotować na parze
to bake (bread)
rozpocznij naukę
upiec (chleb)
recipe
rozpocznij naukę
przepis
ingredients
rozpocznij naukę
składniki
helping
rozpocznij naukę
porcja
to grate
rozpocznij naukę
trzeć na tarce
to squeeze
rozpocznij naukę
wyciskać
to beat
rozpocznij naukę
ubijać
to slice
rozpocznij naukę
kroić w plastry
to chop
rozpocznij naukę
siekać
to peel
rozpocznij naukę
obierać
to pour
rozpocznij naukę
nalewać
to stir
rozpocznij naukę
mieszać
to mix
rozpocznij naukę
mieszać
to melt
rozpocznij naukę
topić
to heat (up)
rozpocznij naukę
podgrzać)
to add
rozpocznij naukę
dodawać
roast chicken
rozpocznij naukę
pieczony kurczak
hard-boiled/soft-boiled/fried/poached egg
rozpocznij naukę
jajko na twardo/miękko/smażone/w koszulce
scrambled eggs
rozpocznij naukę
jajecznica
rare/medium/well-done steak
rozpocznij naukę
krwisty/ średni / dobrze zrobiony stek
a baked/ a jacket potato
rozpocznij naukę
pieczony/ziemniak w mundurku
mashed potatoes
rozpocznij naukę
tłuczone ziemniaki
pickled onion
rozpocznij naukę
marynowana cebula

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.