rosyjski 3/4 6

 0    52 fiszki    maciejmaja
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
omlet
rozpocznij naukę
Омлет
paella
rozpocznij naukę
Паэлья
uszka
rozpocznij naukę
пельмени
ciasto
rozpocznij naukę
пирог
spróbować
rozpocznij naukę
попробовать
zupa
rozpocznij naukę
суп
zupa rybna
rozpocznij naukę
уха
barszcz
rozpocznij naukę
борщ
kapusniak
rozpocznij naukę
щи
częstować
rozpocznij naukę
угощать
koalcja
rozpocznij naukę
ужинь
jeść kolację
rozpocznij naukę
ужинать
hamburger
rozpocznij naukę
гамбургер
jajecznica
rozpocznij naukę
Яичница
gotować
rozpocznij naukę
варить
zagotować
rozpocznij naukę
всипятить
smażyć
rozpocznij naukę
жарить
zamrozić
rozpocznij naukę
заморозить
składniki
rozpocznij naukę
ингредиенты
wrzątek
rozpocznij naukę
кипяток
konserwować
rozpocznij naukę
консервировать
kawałek
rozpocznij naukę
кусочек
plasterek
rozpocznij naukę
ломтик
piec
rozpocznij naukę
печь
przygotowywać
rozpocznij naukę
приготовить
kroić
rozpocznij naukę
резать
przepis
rozpocznij naukę
рецепт
dusić
rozpocznij naukę
тушить
obierać, czyścić
rozpocznij naukę
чистить
sztućce
rozpocznij naukę
столовые приборы
zaparzyć herbatę
rozpocznij naukę
заваривать чай
zetrzeć na tarce
rozpocznij naukę
натереть на тёрке
odgrzać danie
rozpocznij naukę
подогреть блюдо
pokroić w plasterki
rozpocznij naukę
порезать ломтиками
pokroić na kawałki
rozpocznij naukę
порезать на кусочки
obierać warzywa
rozpocznij naukę
почистить овощи
ugotować kaszę
rozpocznij naukę
сварить кашу
pusto, nic nie ma
rozpocznij naukę
шаром покати
białka
rozpocznij naukę
белки
waga
rozpocznij naukę
вес
glukoza
rozpocznij naukę
глюкоза
tłuszcze
rozpocznij naukę
жиры
kaloria
rozpocznij naukę
калория
konserwanty
rozpocznij naukę
консерванты
laktoza
rozpocznij naukę
лактоза
nadwaga
rozpocznij naukę
ожирение
sacharoza
rozpocznij naukę
сахароза
zawartość
rozpocznij naukę
содержание
fruktoza
rozpocznij naukę
фруктоза
węglowodany
rozpocznij naukę
углеводы
efekt jo jo
rozpocznij naukę
эффект йо-йо
wartość odżywcza
rozpocznij naukę
Пищевая ценность

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.