baking i frying

 0    28 fiszek    guest3197102
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
wypieki
rozpocznij naukę
baked goods
gnieść, zagniatać
rozpocznij naukę
knead
mąka
rozpocznij naukę
flour
gotowanie na wysokości
rozpocznij naukę
high altitude cooking
rosnąć
rozpocznij naukę
rise
rozgnać
rozpocznij naukę
preheat
konwekcyjnych pieców
rozpocznij naukę
convection ovens
ruszt
rozpocznij naukę
rack
podpiec
rozpocznij naukę
parbake
proszek do pieczenia
rozpocznij naukę
baking soda
zakwas, zaczyn
rozpocznij naukę
leavening
drożdże
rozpocznij naukę
yeast
nieświeży, czerstwy
rozpocznij naukę
stale
smażyć w małej ilości tłuszczu
rozpocznij naukę
pan fry
zbrązowić
rozpocznij naukę
brown
patelnia wok
rozpocznij naukę
wok
smażyć
rozpocznij naukę
fry
olej
rozpocznij naukę
oil
smalec
rozpocznij naukę
lard
smażyć krótko duża ilość tłuszczu
rozpocznij naukę
sautè
smażenie w woku
rozpocznij naukę
stir fry
płytki
rozpocznij naukę
shallow
smażenie na głębokim tłuszczu
rozpocznij naukę
deep fry
zanurzyć
rozpocznij naukę
submerge
ciasto lejące, surowe
rozpocznij naukę
batter
smażenie
rozpocznij naukę
frying
rondel
rozpocznij naukę
skillet
tłuszcz
rozpocznij naukę
grase

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.