Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
slowka zywnosc i gotowanie
slowka zywnosc i gotowanie
0
61 fiszek
guest3196464
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
pieczony
rozpocznij naukę
baked
mdly, bez smaku
rozpocznij naukę
bland
gotowany
rozpocznij naukę
boiled
chrupiacy, kruchy
rozpocznij naukę
crips
kuchnia regionalna
rozpocznij naukę
cuisine
wysmienity, smakowity
rozpocznij naukę
delectable
pyszny
rozpocznij naukę
delicious
ohydny, wstrętny
rozpocznij naukę
disgusting
suchy/wysuszony
rozpocznij naukę
dry
smazony
rozpocznij naukę
fried
grilowany
rozpocznij naukę
grilled
grudkowaty
rozpocznij naukę
lumpy
mieso zapiekane w ciescie
rozpocznij naukę
meat pie
wilgotny /niewysuszony
rozpocznij naukę
moist
wciagajacy, pyszny
rozpocznij naukę
moreish
rozplywajacy sie w ustach
rozpocznij naukę
mouth-watering
paskudny / wstrętny/ nieapetyczny
rozpocznij naukę
nasty
przesmażony, rozgotowany
rozpocznij naukę
overdone
odrazajacy, ohydny
rozpocznij naukę
revolting
pieczony kurczak
rozpocznij naukę
roast chicken
slony / wytrawny
rozpocznij naukę
savoury
przepyszny, świetny
rozpocznij naukę
scrumptious
przeslodzony
rozpocznij naukę
sickly-sweet
smierdzacy, cuchnacy
rozpocznij naukę
smelly
rozmoczony/ rozmiekly
rozpocznij naukę
soggy
pikantny
rozpocznij naukę
spicy
umierac z glodu
rozpocznij naukę
starving
gotowany na parze
rozpocznij naukę
steamed
soczysty
rozpocznij naukę
succulent
slodki
rozpocznij naukę
sweet
delikatny / miekki
rozpocznij naukę
tender
twardy
rozpocznij naukę
tough
niezdrowy
rozpocznij naukę
unhealthy
dynamiczny
rozpocznij naukę
high energy
ryzykowny
rozpocznij naukę
high risk
wychwalac/ rekomendowac
rozpocznij naukę
highly recommended
wspoczesny
rozpocznij naukę
modern day
otwarty/ o otwartym umysle
rozpocznij naukę
open-minded
pewny siebie
rozpocznij naukę
self-confident
konsystencja
rozpocznij naukę
texture
dobrze znany
rozpocznij naukę
well-known
problemy trawienne
rozpocznij naukę
digestive problems
alergia pokarmowa
rozpocznij naukę
food allergy
nietolerancja pokaromowa
rozpocznij naukę
food intolerance
przybierac na wadze
rozpocznij naukę
gain weight
wyrzucac
rozpocznij naukę
bin
wyrzucac cos, pozbywac sie czegos
rozpocznij naukę
dispose of something
jadalny
rozpocznij naukę
edible
zbedny
rozpocznij naukę
excess
zajadac sie czyms
rozpocznij naukę
feast on something
bank zywnosci
rozpocznij naukę
food bank
marnowanie zywnosci
rozpocznij naukę
food waste
snakosz
rozpocznij naukę
foodie
marnowac sie
rozpocznij naukę
get wasted
zepsuc sie
rozpocznij naukę
go off
zmarnowac sie
rozpocznij naukę
go to waste
wykwintny
rozpocznij naukę
gourmet
resztki
rozpocznij naukę
leftovers
ocalic, uratowac
rozpocznij naukę
salvage
data przydatności do spożycia
rozpocznij naukę
sell by date
rozrzutny
rozpocznij naukę
wasteful
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Guest3196464.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Podstawowa gramatyka angielska
wypróbuj za darmo
Business Marketing
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności