Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
jedzenie
jedzenie
0
119 fiszek
malgorzataow
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
morela
rozpocznij naukę
apricot
jeżyna
rozpocznij naukę
a blackberry
Czarna porzeczka
rozpocznij naukę
Black currant
zurawina
rozpocznij naukę
cranberry
agrest
rozpocznij naukę
gooseberry
mandarynja
rozpocznij naukę
tangerine
kapusta
rozpocznij naukę
Cabbage
seler
rozpocznij naukę
a celery
zielony groszek
rozpocznij naukę
green peas
sałata
rozpocznij naukę
lettuce
szparagi
rozpocznij naukę
asparagus
baklazan
rozpocznij naukę
aubergine
burak
rozpocznij naukę
beetroot
szczypiorek
rozpocznij naukę
chives
cukinia
rozpocznij naukę
a courgette
jarmuz
rozpocznij naukę
kale
por
rozpocznij naukę
a leek
zielona pietruszka
rozpocznij naukę
parsley
tymianek
rozpocznij naukę
thyme
bogate w błonnik
rozpocznij naukę
high fiber
pożywny
rozpocznij naukę
nutritious
wytyczne dotyczące aktywności fizycznej
rozpocznij naukę
physical activity guidelines
tłuszcze nasycone
rozpocznij naukę
saturated fats
razowy
rozpocznij naukę
wholemeal
przystawka
rozpocznij naukę
side dish
bakalie przysmaki
rozpocznij naukę
delicacies
charakterystyczne danie
rozpocznij naukę
signature dish
zespół napadowego objadania Sue
rozpocznij naukę
binge eating disorder
zniekształcony obraz ciała
rozpocznij naukę
distorted body image
zdenerwować sie czymś
rozpocznij naukę
get oneself in a state about sth
niedożywienie
rozpocznij naukę
malnutrition
dorsz
rozpocznij naukę
cod
śledź
rozpocznij naukę
herring
drób
rozpocznij naukę
poultry
makrela
rozpocznij naukę
mackerel
ostryga
rozpocznij naukę
an oyster
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
płatki śniadaniowe
rozpocznij naukę
cereals
bułka
rozpocznij naukę
a bread roll
ciasto z kruszonką
rozpocznij naukę
crumble cake
woda gazowana / niegazowana
rozpocznij naukę
sparkling / still water
sos do pieczeni
rozpocznij naukę
gravy
ocet
rozpocznij naukę
vinegar
surowy
rozpocznij naukę
raw
czerstwy
rozpocznij naukę
stale
chrupiący
rozpocznij naukę
crusty
nadmierne zaniepokojony
rozpocznij naukę
overly concerned
ograniczony schemat żywienia
rozpocznij naukę
restrictive eating patterns
zdać relcjr
rozpocznij naukę
report back
krok za daleko
rozpocznij naukę
a step far too far
jedzenie w nadmiarze
rozpocznij naukę
eating in excess
ingerencja
rozpocznij naukę
encroachment on sth
punkt gastronomuczny
rozpocznij naukę
food outlet
widoczna różnica
rozpocznij naukę
marked difference
oparzyć język
rozpocznij naukę
burn the tongue
ślinić się na myśl o czymś
rozpocznij naukę
drool at the thought of sthg
wypełnić kogoś
rozpocznij naukę
fill someone up
zostawić posmak
rozpocznij naukę
leave an aftertaste
oblać coś czymś
rozpocznij naukę
spill sth dowm sth
wymachiwać
rozpocznij naukę
brandish sth
drobny delikatny
rozpocznij naukę
dainty
pelnotlusty
rozpocznij naukę
fully fat
mielony
rozpocznij naukę
ground
rozpuszczalny
rozpocznij naukę
instant
jajko w koszulce
rozpocznij naukę
poached egg
w proszku
rozpocznij naukę
powdered
krwisty
rozpocznij naukę
rare
wytrawny
rozpocznij naukę
savory
kupiony w sklepie
rozpocznij naukę
shop bought
odtłuszczony
rozpocznij naukę
skimmed
opakowanie
rozpocznij naukę
container
Kawałek sera
rozpocznij naukę
Lump of cheese
szczypta soli
rozpocznij naukę
pinch of salt
plasterek bekonu
rozpocznij naukę
resher of bacon
łyżka
rozpocznij naukę
spoonfull
późne śniadanie lub wczesny obiad
rozpocznij naukę
brunch
krzywić się na coś
rozpocznij naukę
frown upon sth
przyciąć coś
rozpocznij naukę
trim sth
własnymi rękami
rozpocznij naukę
with your own fair hands
ubić
rozpocznij naukę
beat
zetrzeć
rozpocznij naukę
grate
nalać
rozpocznij naukę
pour
posypać
rozpocznij naukę
sprinkle
gotować na parze
rozpocznij naukę
steam
zamieszać
rozpocznij naukę
stir
zużyć
rozpocznij naukę
use up
żuć
rozpocznij naukę
chew
łyk połykać
rozpocznij naukę
gulp
lizać
rozpocznij naukę
lick
przejeść się
rozpocznij naukę
overeat
płukać
rozpocznij naukę
rinse
sączyć
rozpocznij naukę
sip
dusisz
rozpocznij naukę
stew
polkanac
rozpocznij naukę
swallow
rondel
rozpocznij naukę
a saucepan
słomka
rozpocznij naukę
straw
deska do krojenia
rozpocznij naukę
chopping board
porcelana
rozpocznij naukę
crockery
sztućce
rozpocznij naukę
cutlery
sitko
rozpocznij naukę
sieve
gorzkie
rozpocznij naukę
bitter
jadalne / niejadalne
rozpocznij naukę
edible/inedible
ostry
rozpocznij naukę
sharp
apetyczny/nieapetyczny
rozpocznij naukę
apetising/unapetising
mdły
rozpocznij naukę
bland
gumowaty
rozpocznij naukę
chewy
odpychajacy
rozpocznij naukę
off pytting
twardy
rozpocznij naukę
tough
łagodny
rozpocznij naukę
mild
bez smaku
rozpocznij naukę
tasteless
gorzki
rozpocznij naukę
bitter
kwaśny
rozpocznij naukę
sour
grudkowaty
rozpocznij naukę
lumpy
odrażający
rozpocznij naukę
revolting
przepys
rozpocznij naukę
scrumptious
twardy
rozpocznij naukę
tough
dodatki
rozpocznij naukę
additives
tuczący
rozpocznij naukę
fattening
dzienna dawka
rozpocznij naukę
daily inake
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Malgorzataow.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Angielski medyczny
wypróbuj za darmo
Angielski dla żeglarzy
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności