Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
produkty żywnościowe
produkty żywnościowe
0
73 fiszki
magdalenatabiszewska
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
proszek do pieczenia
rozpocznij naukę
baking powder
wołowina
rozpocznij naukę
beef
burak
rozpocznij naukę
beetroot
borówka
rozpocznij naukę
blueberry
bułka
rozpocznij naukę
bread roll
brokuły
rozpocznij naukę
broccoli
kapusta
rozpocznij naukę
cabbage
seler
rozpocznij naukę
celery
wiśnia
rozpocznij naukę
cherry
dorsz
rozpocznij naukę
cod
czipsy
rozpocznij naukę
crisps
ogórek
rozpocznij naukę
cucumber
tłuszcz
rozpocznij naukę
fat
błonnik
rozpocznij naukę
fibre
figa
rozpocznij naukę
fig
napoje gazowane
rozpocznij naukę
fizzy drinks
mąka
rozpocznij naukę
flour
ziarna
rozpocznij naukę
grains
grejpfrut
rozpocznij naukę
grapefruit
artykuły spożywcze
rozpocznij naukę
groceries
szynka
rozpocznij naukę
ham
śledź
rozpocznij naukę
herring
lukier
rozpocznij naukę
icing
Jarmuż
rozpocznij naukę
kale
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
sałata
rozpocznij naukę
lettuce
orzech
rozpocznij naukę
nut
ostryga
rozpocznij naukę
oyster
ciasto (masa przed upieczeniem)
rozpocznij naukę
pastry
rzodkiewka
rozpocznij naukę
radish
rodzynka
rozpocznij naukę
raisin
łosoś
rozpocznij naukę
salmon
przyprawy
rozpocznij naukę
spices
szpinak
rozpocznij naukę
spinach
Tuńczyk
rozpocznij naukę
tuna
rzepa
rozpocznij naukę
turnip
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
bita śmietana
rozpocznij naukę
whipped cream
jogurt
rozpocznij naukę
yogurt
dojrzaly (ser)
rozpocznij naukę
aged
sztuczny
rozpocznij naukę
artificial
pieczony
rozpocznij naukę
baked
posmarowany masłem
rozpocznij naukę
buttered
suszony
rozpocznij naukę
dried
świeżo upieczone
rozpocznij naukę
freshly baked
smażony
rozpocznij naukę
fried
wyśmienity (o jedzeniu)
rozpocznij naukę
gourmet
nasmarowany tluszczem
rozpocznij naukę
greased
grillowany
rozpocznij naukę
grilled
mielony
rozpocznij naukę
ground
Bardzo niskiej jakości
rozpocznij naukę
junk
liściasty
rozpocznij naukę
leafy
chudy (o mięsie)
rozpocznij naukę
lean
tłuczone ziemniaki
rozpocznij naukę
mashed
z dużą ilością mleka
rozpocznij naukę
milky
mineralny
rozpocznij naukę
mineral
marynowany, kiszony
rozpocznij naukę
pickled
surowy
rozpocznij naukę
raw
rafinowany, oczyszczony
rozpocznij naukę
refined
pieczony
rozpocznij naukę
roasted
żytni
rozpocznij naukę
rye
słony
rozpocznij naukę
salty
jajecznica
rozpocznij naukę
scrambled
przyprawiony, pikantny
rozpocznij naukę
seasoned
wędzony
rozpocznij naukę
smoked
gazowana
rozpocznij naukę
sparkling
pikantny
rozpocznij naukę
spicy
bogaty w skrobię
rozpocznij naukę
starchy
gotowane na parze
rozpocznij naukę
steamed
woda z kranu
rozpocznij naukę
tap water
opiekany
rozpocznij naukę
toasted
pełnoziarnisty
rozpocznij naukę
wholegrain
pełnoziarnisty
rozpocznij naukę
wholemeal
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Magdalenatabiszewska.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Słownictwo angielskie do matury rozszerzonej
wypróbuj za darmo
Phrasal Verbs
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności