Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
koreański
norweski
rosyjski
chiński
łaciński
portugalski
arabski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
5 i 6 rozdzial
5 i 6 rozdzial
0
67 fiszek
guest3228197
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
wołowina
rozpocznij naukę
beef
zalewać mięso
rozpocznij naukę
basting
łączyć
rozpocznij naukę
combine
książka kucharska
rozpocznij naukę
cookery book
kuchnia no chińska
rozpocznij naukę
cuisine
wyrzucać
rozpocznij naukę
discard
skropić
rozpocznij naukę
drizzle
płatek, wiórko
rozpocznij naukę
flake
przepołowić
rozpocznij naukę
halve
soczyste mięso
rozpocznij naukę
juicy meat
jagnięcin
rozpocznij naukę
lamb
baranina
rozpocznij naukę
mutton
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
dobrze wysmarzony
rozpocznij naukę
well done stek
stek krwisty
rozpocznij naukę
rare steak
piec
rozpocznij naukę
roast
przyprawić
rozpocznij naukę
season
podawać
rozpocznij naukę
serve
patelnia z długą rączką
rozpocznij naukę
skillet
na wolnym ogniu
rozpocznij naukę
simmer
kroić
rozpocznij naukę
slice
posypać
rozpocznij naukę
to sprinkle
na parze
rozpocznij naukę
steam
mieszać
rozpocznij naukę
stir
zapiekanka
rozpocznij naukę
timbale
przewracać
rozpocznij naukę
toss
przyrząd
rozpocznij naukę
utensil
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
przystawka
rozpocznij naukę
appetizer
osoba z obsługi
rozpocznij naukę
attendant
napój
rozpocznij naukę
beverage
skarga
rozpocznij naukę
complaint
danie główne
rozpocznij naukę
main course
brak wolnych stolików
rozpocznij naukę
no free table
zamówić
rozpocznij naukę
order
rozgotowany
rozpocznij naukę
overcooked
porcja
rozpocznij naukę
portion
zakąska
rozpocznij naukę
starter
niedogotowane
rozpocznij naukę
undercooked
dania vegetariańskie
rozpocznij naukę
vegetarian dishes
kelner
rozpocznij naukę
a waiter
klient
rozpocznij naukę
a customer
umieścić
rozpocznij naukę
place
zmniejszyć
rozpocznij naukę
reduce
podgrzać
rozpocznij naukę
to heat
podrzucic
rozpocznij naukę
toss
przykryc
rozpocznij naukę
cover
schłodzić
rozpocznij naukę
cool down
do wrzenia
rozpocznij naukę
bring
rozdzielić
rozpocznij naukę
flake
rodzynki
rozpocznij naukę
raisins
barszcz
rozpocznij naukę
borscht
nabiał
rozpocznij naukę
dairy
rosol
rozpocznij naukę
broth
sos
rozpocznij naukę
sauce
frytki
rozpocznij naukę
chips
platki blyskawiczne
rozpocznij naukę
oats uncooked
taca
rozpocznij naukę
a tray
na cwiartki
rozpocznij naukę
quarted
szparagi
rozpocznij naukę
asparagus
rondel
rozpocznij naukę
a saucepan
posiekane
rozpocznij naukę
chopped
prystkac
rozpocznij naukę
splash
płytki
rozpocznij naukę
shallow
głęboki
rozpocznij naukę
deep
zamarynowany
rozpocznij naukę
marinated
brytfanka
rozpocznij naukę
tin
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Guest3228197.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Business English - IT
wypróbuj za darmo
Business English (basic)
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności