5 i 6 rozdzial

 0    67 fiszek    guest3228197
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
wołowina
rozpocznij naukę
beef
zalewać mięso
rozpocznij naukę
basting
łączyć
rozpocznij naukę
combine
książka kucharska
rozpocznij naukę
cookery book
kuchnia no chińska
rozpocznij naukę
cuisine
wyrzucać
rozpocznij naukę
discard
skropić
rozpocznij naukę
drizzle
płatek, wiórko
rozpocznij naukę
flake
przepołowić
rozpocznij naukę
halve
soczyste mięso
rozpocznij naukę
juicy meat
jagnięcin
rozpocznij naukę
lamb
baranina
rozpocznij naukę
mutton
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
dobrze wysmarzony
rozpocznij naukę
well done stek
stek krwisty
rozpocznij naukę
rare steak
piec
rozpocznij naukę
roast
przyprawić
rozpocznij naukę
season
podawać
rozpocznij naukę
serve
patelnia z długą rączką
rozpocznij naukę
skillet
na wolnym ogniu
rozpocznij naukę
simmer
kroić
rozpocznij naukę
slice
posypać
rozpocznij naukę
to sprinkle
na parze
rozpocznij naukę
steam
mieszać
rozpocznij naukę
stir
zapiekanka
rozpocznij naukę
timbale
przewracać
rozpocznij naukę
toss
przyrząd
rozpocznij naukę
utensil
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
przystawka
rozpocznij naukę
appetizer
osoba z obsługi
rozpocznij naukę
attendant
napój
rozpocznij naukę
beverage
skarga
rozpocznij naukę
complaint
danie główne
rozpocznij naukę
main course
brak wolnych stolików
rozpocznij naukę
no free table
zamówić
rozpocznij naukę
order
rozgotowany
rozpocznij naukę
overcooked
porcja
rozpocznij naukę
portion
zakąska
rozpocznij naukę
starter
niedogotowane
rozpocznij naukę
undercooked
dania vegetariańskie
rozpocznij naukę
vegetarian dishes
kelner
rozpocznij naukę
a waiter
klient
rozpocznij naukę
a customer
umieścić
rozpocznij naukę
place
zmniejszyć
rozpocznij naukę
reduce
podgrzać
rozpocznij naukę
to heat
podrzucic
rozpocznij naukę
toss
przykryc
rozpocznij naukę
cover
schłodzić
rozpocznij naukę
cool down
do wrzenia
rozpocznij naukę
bring
rozdzielić
rozpocznij naukę
flake
rodzynki
rozpocznij naukę
raisins
barszcz
rozpocznij naukę
borscht
nabiał
rozpocznij naukę
dairy
rosol
rozpocznij naukę
broth
sos
rozpocznij naukę
sauce
frytki
rozpocznij naukę
chips
platki blyskawiczne
rozpocznij naukę
oats uncooked
taca
rozpocznij naukę
a tray
na cwiartki
rozpocznij naukę
quarted
szparagi
rozpocznij naukę
asparagus
rondel
rozpocznij naukę
a saucepan
posiekane
rozpocznij naukę
chopped
prystkac
rozpocznij naukę
splash
płytki
rozpocznij naukę
shallow
głęboki
rozpocznij naukę
deep
zamarynowany
rozpocznij naukę
marinated
brytfanka
rozpocznij naukę
tin

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.