Żywienie

 0    103 fiszki    werion
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
wołowina
rozpocznij naukę
beef
kurczak
rozpocznij naukę
chicken
szynka
rozpocznij naukę
ham
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
mięso
rozpocznij naukę
meat
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
drób
rozpocznij naukę
poultry
kiełbasa
rozpocznij naukę
a sausage
indyk
rozpocznij naukę
a turkey
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
krab
rozpocznij naukę
a crab
ryby
rozpocznij naukę
fish
krewetka
rozpocznij naukę
prawn
łosoś
rozpocznij naukę
salmon
owoce morza
rozpocznij naukę
seafood
pstrąg
rozpocznij naukę
a trout
masło
rozpocznij naukę
butter
ser
rozpocznij naukę
cheese
serek wiejski
rozpocznij naukę
cottage cheese
śmietana
rozpocznij naukę
cream
nabiał
rozpocznij naukę
dairy
jajko
rozpocznij naukę
an egg
serek homogenizowany
rozpocznij naukę
fromage frais
mleko
rozpocznij naukę
milk
jogurt
rozpocznij naukę
yoghurt
chleb
rozpocznij naukę
bread
płatki śniadaniowe
rozpocznij naukę
cereals
makaron, kluski
rozpocznij naukę
pasta, noodles
owsianka
rozpocznij naukę
Porridge
ryż
rozpocznij naukę
rice
bułka
rozpocznij naukę
a bread roll
chleb razowy
rozpocznij naukę
wholemeal bread
morela
rozpocznij naukę
an apricot
czarna pożeczka
rozpocznij naukę
black currant
jagoda
rozpocznij naukę
a blueberry
winogrono
rozpocznij naukę
grape
cytryna
rozpocznij naukę
a lemon
orzech
rozpocznij naukę
a nut
gruszka
rozpocznij naukę
a pear
ananas
rozpocznij naukę
a pineapple
śliwka
rozpocznij naukę
a plum
malina
rozpocznij naukę
a raspberry
brokuły
rozpocznij naukę
broccoli
kapusta
rozpocznij naukę
a cabbage
kalafior
rozpocznij naukę
a cauliflower
fasolka szparagowa
rozpocznij naukę
French bean
czosnek
rozpocznij naukę
garlic
czerwona fasola
rozpocznij naukę
Kidney bean
por
rozpocznij naukę
a leek
sałata
rozpocznij naukę
a lettuce
groch
rozpocznij naukę
pea
woda niegazowana
rozpocznij naukę
still water
ubijać
rozpocznij naukę
to beat
siekać
rozpocznij naukę
to chop
książka kucharska
rozpocznij naukę
cookery book
szkoła gastronomiczna
rozpocznij naukę
cookery school
program kulinarny
rozpocznij naukę
cookery show
miażdzyć
rozpocznij naukę
crush
kroić
rozpocznij naukę
to cut
potrawa
rozpocznij naukę
dish
widelec
rozpocznij naukę
a fork
smażyć
rozpocznij naukę
to fry
patelnia
rozpocznij naukę
a frying pan
nóż
rozpocznij naukę
a knife
chude mięso
rozpocznij naukę
lean meat
topić
rozpocznij naukę
to melt
obierać
rozpocznij naukę
to peel
garnek
rozpocznij naukę
pot
sos do sałatek
rozpocznij naukę
salad dressing
doprawiać do smaku
rozpocznij naukę
season
gotować na małym ogniu
rozpocznij naukę
to simmer
gotować na parze
rozpocznij naukę
to steam
zmniejszać ogień
rozpocznij naukę
turn the heat down
zwiększać ogień
rozpocznij naukę
turn the heat up
ocet
rozpocznij naukę
vinegar
ubijać
rozpocznij naukę
whisk
gorzki
rozpocznij naukę
bitter
mdły
rozpocznij naukę
bland
pyszny
rozpocznij naukę
delicious
obrzydliwy
rozpocznij naukę
disgusting
tuczący
rozpocznij naukę
fatty
świeży
rozpocznij naukę
fresh
zamrożony
rozpocznij naukę
frozen
ostry, pikantny
rozpocznij naukę
hot
łagodny
rozpocznij naukę
mild
przyprawy
rozpocznij naukę
seasoning
kwaśny
rozpocznij naukę
sour
danie na wynos
rozpocznij naukę
takeaway
pełnoziarnisty
rozpocznij naukę
whole grain
kuchnia
rozpocznij naukę
cuisine
objadanie się
rozpocznij naukę
binge eating
nałogowo
rozpocznij naukę
compulsively
niedożywiony
rozpocznij naukę
malnourished
chora osoba
rozpocznij naukę
sufferers
kremowy
rozpocznij naukę
creamy
składnik
rozpocznij naukę
an ingredient
ożywić coś
rozpocznij naukę
enliven something
znaczny
rozpocznij naukę
significant
stać się popularnym
rozpocznij naukę
become popular
pewny
rozpocznij naukę
certain
lekki/słaby
rozpocznij naukę
faint
szorstki
rozpocznij naukę
rough
ciasny
rozpocznij naukę
tight

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.