Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Moja lekcja
Moja lekcja
0
59 fiszek
emiliastefaniak2
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
brokuły
rozpocznij naukę
broccoli
sałata
rozpocznij naukę
a lettuce
kapusta
rozpocznij naukę
a cabbage
śledź
rozpocznij naukę
a herring
krrewetka
rozpocznij naukę
prawn
sos do pieczenia
rozpocznij naukę
gravy
sos sałatkowy
rozpocznij naukę
salad dressing
gotowany
rozpocznij naukę
boiled
wytrawny (o winie)
rozpocznij naukę
dry (about wine)
pojemnik
rozpocznij naukę
container
kalafior
rozpocznij naukę
a cauliflower
wołowina
rozpocznij naukę
beef
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
czosnek
rozpocznij naukę
garlic
drób
rozpocznij naukę
poultry
twarożek
rozpocznij naukę
cottage cheese
bułka
rozpocznij naukę
roll
caisto owocowe
rozpocznij naukę
crumble
zioła
rozpocznij naukę
herbs
przyprawa
rozpocznij naukę
seasoning
bochenek chleba
rozpocznij naukę
a loaf of bread
kolacja
rozpocznij naukę
supper
zetrzeć na tarce
rozpocznij naukę
grate
składnik
rozpocznij naukę
an ingredient
obrać
rozpocznij naukę
peel
pokroić w plasty
rozpocznij naukę
slice
ubić
rozpocznij naukę
beat
posiekać
rozpocznij naukę
chop
postępować według przepisu
rozpocznij naukę
follow the recipe
roztopić się
rozpocznij naukę
to melt
postawić na wolnym ogniu
rozpocznij naukę
put on a low heat
ugotować na parze
rozpocznij naukę
steam
miska
rozpocznij naukę
a bowl
serwetka
rozpocznij naukę
a napkin
słomka
rozpocznij naukę
straw
niesmaczny
rozpocznij naukę
disgusting
kwaśny
rozpocznij naukę
sour
patelnia
rozpocznij naukę
a frying pan
rondel
rozpocznij naukę
a saucepan
gorzki
rozpocznij naukę
bitter
jadalny
rozpocznij naukę
edible
bez smaku
rozpocznij naukę
tasteless
dodatki do żywności
rozpocznij naukę
additives
ograniczyć
rozpocznij naukę
cut down on
wartość odżywcza
rozpocznij naukę
nutritional value
intensywna dieta
rozpocznij naukę
intensive diet
tuczący
rozpocznij naukę
fattening
niezdrowe jedzenie
rozpocznij naukę
junk food
rachunek
rozpocznij naukę
a bill
zostawić napiwek
rozpocznij naukę
leave a tip
zamówić posiłek
rozpocznij naukę
order a meal
kuchnia
rozpocznij naukę
cuisine
przystawka
rozpocznij naukę
a starter
bazować na czymś
rozpocznij naukę
based on something
ślinić się na myśl o czymś
rozpocznij naukę
drool at the thought of something
wypełnić
rozpocznij naukę
fill sb up
zostawić posmak
rozpocznij naukę
leave an aftertaste
oblać cos
rozpocznij naukę
spill sth down sth
rozpuszczać się w ustach
rozpocznij naukę
melt in your mounth
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Emiliastefaniak2.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
300 najważniejszych określeń po angielsku
wypróbuj za darmo
Słownictwo do egzaminu FCE
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności