Moja lekcja

 0    24 fiszki    myosz1
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
die Bandnudel
rozpocznij naukę
wstążki
Bátonnets
rozpocznij naukę
grube, krótkie słupki pokrojonych warzyw
breit
rozpocznij naukę
szeroki
der Brotkasten
rozpocznij naukę
pojemnik na chleb
die Chiffonade
rozpocznij naukę
szatkowanie
dünn
rozpocznij naukę
cienki
das Einlegen
rozpocznij naukę
marynowanie, zakwaszanie
das Einmachglas
rozpocznij naukę
słoik na przetwory
entfernen
rozpocznij naukę
usunąć
entkernen
rozpocznij naukę
drylować, usunąć pestki
die Essigsäure
rozpocznij naukę
fermentacja w kwasie octowym
filetieren
rozpocznij naukę
filetować
die Flüssigkeit
rozpocznij naukę
ciecz, płyn
die Frischhaltedose
rozpocznij naukę
pojernnik do przechowywania żywności
grob
rozpocznij naukę
gruby
die Julienne
rozpocznij naukę
cienkie, równe słupki
kandieren
rozpocznij naukę
kandyzować
kannelieren
rozpocznij naukę
żłobić
die Kruste
rozpocznij naukę
skorupa
die Lagerung
rozpocznij naukę
składowanie, magazynowanie
die Milchsäure
rozpocznij naukę
fermentacja w kwasie mlekowym
das Pasteurisieren
rozpocznij naukę
pasteryzacja
pochieren
rozpocznij naukę
gotować lub zapiekać w niewielkiej ilości gorącej wody z dodatkiem soli lub octu
raspeln
rozpocznij naukę
trzeć

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.