Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
portugalski
arabski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Jedzenie
Jedzenie
0
77 fiszek
alicjakrzton
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
wiśnie
rozpocznij naukę
cherries
papryczka chilli
rozpocznij naukę
chilli pepper
rzodkiewki
rozpocznij naukę
radishes
kukurydza
rozpocznij naukę
sweetcorn
czosnek
rozpocznij naukę
garlic
kalafior
rozpocznij naukę
a cauliflower
morela
rozpocznij naukę
an apricot
kapusta
rozpocznij naukę
a cabbage
bakłażany
rozpocznij naukę
aubergines
burak
rozpocznij naukę
beetroot
figi
rozpocznij naukę
figs
cebula
rozpocznij naukę
an onion
ziemniak
rozpocznij naukę
potato
losoś
rozpocznij naukę
salmon
chrupiące
rozpocznij naukę
crunchy
gorzki
rozpocznij naukę
bitter
kwaśny
rozpocznij naukę
sour
słodki
rozpocznij naukę
sweet
słony
rozpocznij naukę
salty
surowy
rozpocznij naukę
raw
upieczony
rozpocznij naukę
cooked
czerstwy
rozpocznij naukę
stale
świeży
rozpocznij naukę
fresh
zgniły
rozpocznij naukę
rotten
skwaśniały
rozpocznij naukę
sour
ostry
rozpocznij naukę
spicy
łagodny
rozpocznij naukę
mild
mdły
rozpocznij naukę
bland
dojrzały
rozpocznij naukę
ripe
niedojrzały
rozpocznij naukę
unripe
chude
rozpocznij naukę
lean
tłuste
rozpocznij naukę
fatty
suche
rozpocznij naukę
dry
pełnoziarnisty
rozpocznij naukę
whole grain
pokrojony
rozpocznij naukę
sliced
gotować
rozpocznij naukę
boil
posiekać
rozpocznij naukę
chop
smażyć
rozpocznij naukę
to fry
mieszać
rozpocznij naukę
to mix
pokroić w plastry
rozpocznij naukę
slice
mielony
rozpocznij naukę
ground
długozarnisty
rozpocznij naukę
long grain
surówka
rozpocznij naukę
slide salad
domowe
rozpocznij naukę
homemade
z puszki
rozpocznij naukę
tinned
gazowana
rozpocznij naukę
sparkling
niegazowana
rozpocznij naukę
still
sodowa
rozpocznij naukę
soda
tłuczące
rozpocznij naukę
fattening
organiczne
rozpocznij naukę
organic
zbanalnsowane
rozpocznij naukę
balanced
lekka
rozpocznij naukę
light
ciezki
rozpocznij naukę
heavy
posiłek z 3 dań
rozpocznij naukę
3 course meal
danie
rozpocznij naukę
meal
odpady przemysłowe
rozpocznij naukę
industrial waste
odpady z gospodarstw domowych
rozpocznij naukę
household waste
odpady żywnościowe
rozpocznij naukę
food waste
sektor finansowy
rozpocznij naukę
financial sector
sektor wolontariatu
rozpocznij naukę
voluntary sector
sektor rolny
rozpocznij naukę
agricultural sector
branża turystyczna
rozpocznij naukę
tourist industry
przemysł wytwórczy
rozpocznij naukę
manufacturing industry
branża kateringowa
rozpocznij naukę
catering industry
zużycie energii
rozpocznij naukę
Energy consumption
zużycie mięsa
rozpocznij naukę
meat consumption
zużycie przez ludzi
rozpocznij naukę
human consumption
termin ważności
rozpocznij naukę
expiry date
termin płatności
rozpocznij naukę
due date
sprzedaż przez
rozpocznij naukę
sell by
normy bezpieczeństwa
rozpocznij naukę
safety standards
międzynarodowe normy
rozpocznij naukę
international standards
państwowe normy
rozpocznij naukę
government standard
lolkalny poziom
rozpocznij naukę
local level
dane statystyczne
rozpocznij naukę
statistical data
oficjalne dane statystyczne
rozpocznij naukę
official statistics
światowe dane statystyczne
rozpocznij naukę
world statistical data
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Alicjakrzton.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Business English (basic)
wypróbuj za darmo
Business English - IT
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności