jedzenie 3

 0    53 fiszki    guest3230267
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
zurawina
rozpocznij naukę
cranberry
mandarynka
rozpocznij naukę
tangerine
kapusta
rozpocznij naukę
cabbage
kalafior
rozpocznij naukę
cauliflower
szczypiorek
rozpocznij naukę
chives
cukinia
rozpocznij naukę
courgette
chrzan
rozpocznij naukę
horseradish
jarmuz
rozpocznij naukę
kale
zielona pietruszka
rozpocznij naukę
parsley
tymianek
rozpocznij naukę
thyme
losos
rozpocznij naukę
salmon
fladra
rozpocznij naukę
flounder
dziczyzna
rozpocznij naukę
game
makrela
rozpocznij naukę
mackerel
cielecina
rozpocznij naukę
veal
twarozek
rozpocznij naukę
cottage cheese
maka
rozpocznij naukę
flour
sos do pieczeni
rozpocznij naukę
gravy
sos salatkowy
rozpocznij naukę
salad dressing
suchy/wytawne
rozpocznij naukę
dry
chrupiacy
rozpocznij naukę
crusty
pelnotlusty
rozpocznij naukę
full-fat
rozpuszczalny
rozpocznij naukę
instant
krwisty
rozpocznij naukę
rare
wytrawny
rozpocznij naukę
savoury
kupny
rozpocznij naukę
shop-bought
odtluszczony
rozpocznij naukę
skimmed
dobrze wysmazony
rozpocznij naukę
well-done
pojemnik
rozpocznij naukę
container
lyzeczka cukru
rozpocznij naukę
spoonfull of sugar
grill
rozpocznij naukę
barbecue
pozne sniadanie
rozpocznij naukę
brunch
podwieczorek
rozpocznij naukę
tea
ubic
rozpocznij naukę
beat
schlodzic
rozpocznij naukę
cool
zamrozic
rozpocznij naukę
freeze
roztopic
rozpocznij naukę
Melt
skonczyc sie
rozpocznij naukę
run out of sth
pokroic na plastry
rozpocznij naukę
slice
ugotowac na parze
rozpocznij naukę
steam
oplukac
rozpocznij naukę
rinse
dusic na wolnym ogniu
rozpocznij naukę
stew
slomka
rozpocznij naukę
straw
gorzki
rozpocznij naukę
bitter
bez smaku
rozpocznij naukę
tasteless
dodatki do zywnosci
rozpocznij naukę
additives
ograniczyc
rozpocznij naukę
cut down on
tuczacy
rozpocznij naukę
fattening
stosowac diete
rozpocznij naukę
follow a diet
zrezygnowac z czegos
rozpocznij naukę
give up
przejsc na diete
rozpocznij naukę
go on a diet
wysoko/nisko kaloryczny
rozpocznij naukę
high / low in calories
o niskiej zawartości tłuszczu
rozpocznij naukę
low-fat

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.