unit 4

 0    43 fiszki    s5ftkhwbtx
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
morela
rozpocznij naukę
apricot
Bakłażan
rozpocznij naukę
Aubergine
awokado
rozpocznij naukę
avocado
burak
rozpocznij naukę
beetroot
pieprz mielony
rozpocznij naukę
ground pepper
mdły
rozpocznij naukę
bland
kalafior
rozpocznij naukę
cauliflower
czerstwy
rozpocznij naukę
stale
tłusty
rozpocznij naukę
fatty
figa
rozpocznij naukę
fig
jędrny
rozpocznij naukę
firm
zupa konserwowa
rozpocznij naukę
tinned soup
chude mięso
rozpocznij naukę
lean meat
danie główne
rozpocznij naukę
main course
łagodny
rozpocznij naukę
mild
owoc dojrzały
rozpocznij naukę
ripe fruit
pelnoziarnisty
rozpocznij naukę
wholemeal
woda niegazowana
rozpocznij naukę
still water
przystawka
rozpocznij naukę
starter
kukurydza
rozpocznij naukę
sweetcorn
niedojrzały
rozpocznij naukę
unripe
produkty zwierzęce
rozpocznij naukę
animal products
białko / proteina
rozpocznij naukę
protein
tuczący
rozpocznij naukę
fattening
wybredny
rozpocznij naukę
fussy
wyrób lokalny
rozpocznij naukę
local produce
dietetyk
rozpocznij naukę
nutritionist
pozwyny
rozpocznij naukę
nutritious
jedzenie organiczne
rozpocznij naukę
organic food
sardynki
rozpocznij naukę
sardines
sektor rolny
rozpocznij naukę
agricultural sector
statystyka
rozpocznij naukę
statistics
branza
rozpocznij naukę
industry
odrzucone
rozpocznij naukę
discarded
termin przydatnosci
rozpocznij naukę
due date
Data wygaśnięcia
rozpocznij naukę
expiry date
Odpady z gospodarstw domowych
rozpocznij naukę
household waste
zachęta
rozpocznij naukę
incentive
odpady przemysłowe
rozpocznij naukę
industrial waste
Przemysł wytwórczy
rozpocznij naukę
manufacturingindustry
pożywny
rozpocznij naukę
nutritious
potrzeby żywieniowe
rozpocznij naukę
dietary needs
kurs gotowania
rozpocznij naukę
cookery course

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.