jedzenie

 0    53 fiszki    guest3288631
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
Moczyć
rozpocznij naukę
To soak
przecedzić
rozpocznij naukę
to drain
zgniły
rozpocznij naukę
rotten
rozmoczony/rozgotowany
rozpocznij naukę
soggy
imbir
rozpocznij naukę
ginger
tymianek
rozpocznij naukę
thyme
bazylia
rozpocznij naukę
basil
Liść laurowy
rozpocznij naukę
Bay leaf
koperek
rozpocznij naukę
dill
gałka muszkatołowa
rozpocznij naukę
nutmeg
ser dojrzewający
rozpocznij naukę
mature cheese
łagodny ser
rozpocznij naukę
mild cheese
twarożek
rozpocznij naukę
cottage cheese
skórka (od cytrusów)
rozpocznij naukę
rind
Zetrzeć
rozpocznij naukę
To grate
serki do smarowania/ser topiony
rozpocznij naukę
cheese spread
ser smietankowy
rozpocznij naukę
cream cheese
margaryna
rozpocznij naukę
margarine
odtłuszczone
rozpocznij naukę
skimmed
pełny
rozpocznij naukę
full
o niskiej zawartości tłuszczu
rozpocznij naukę
low-fat spread
Do masła
rozpocznij naukę
To butter
Topnieć
rozpocznij naukę
To melt
produkty mleczne
rozpocznij naukę
dairy products
bochenek
rozpocznij naukę
loaf
pełnoziarnisty
rozpocznij naukę
wholemeal
ciemny
rozpocznij naukę
brown
bułka
rozpocznij naukę
roll
pokrojony
rozpocznij naukę
sliced
rogalik
rozpocznij naukę
croissant
bagietka
rozpocznij naukę
baguette
mąka
rozpocznij naukę
flour
Skóra od chleba
rozpocznij naukę
crust
okruszki
rozpocznij naukę
crumbs
bułka tarta
rozpocznij naukę
breadcrums
deska do krojenia
rozpocznij naukę
breadboard
kanapka
rozpocznij naukę
sandwich
Rozprzestrzeniać
rozpocznij naukę
To spread
Piec
rozpocznij naukę
To bake
ciasto
rozpocznij naukę
dough
drożdże
rozpocznij naukę
yeast
Wyrabiać ciasto
rozpocznij naukę
To knead
czerstwy
rozpocznij naukę
stale
makaron
rozpocznij naukę
pasta
kluski
rozpocznij naukę
noodles
Lazania
rozpocznij naukę
lasagne
ryż
rozpocznij naukę
rice
sos do ciasta
rozpocznij naukę
custard
szarlotka
rozpocznij naukę
apple pie
tort urodzinowy
rozpocznij naukę
birthday cake
ciasteczka
rozpocznij naukę
biscuits
sernik
rozpocznij naukę
cheesecake
słodka bułka
rozpocznij naukę
bun

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.