Moja lekcja

 0    26 fiszek    bober1
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
gorzki
rozpocznij naukę
bitter
kwaśny
rozpocznij naukę
sour
słodki
rozpocznij naukę
sweet
słony
rozpocznij naukę
salty
wytrawny
rozpocznij naukę
savoury
nieświeży (odnosi się do pieczywa i wypieków)
rozpocznij naukę
stale
bez smaku, mdły
rozpocznij naukę
bland
chude (odnosi się do mięsa)
rozpocznij naukę
lean
tłuste (odnosi się do mięsa)
rozpocznij naukę
fatty
surowy
rozpocznij naukę
raw
dojrzały
rozpocznij naukę
ripe
niedojrzały
rozpocznij naukę
unripe
delikatny w smaku
rozpocznij naukę
mild
syrop klonowy
rozpocznij naukę
maple syrup
kuszący, przekonujący
rozpocznij naukę
appealing
pokroić w kostkę
rozpocznij naukę
chop
pokroić w plastry
rozpocznij naukę
slice
rzodkiewka
rozpocznij naukę
radish
morele
rozpocznij naukę
apricots
kalafior
rozpocznij naukę
cauliflower
kapusta
rozpocznij naukę
cabbage
szpinak
rozpocznij naukę
spinach
bakłażan
rozpocznij naukę
aubergines
bakłażan
rozpocznij naukę
eggplant
burak
rozpocznij naukę
beetroot
figa
rozpocznij naukę
fig

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.