Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
45
45
0
62 fiszki
guest3280849
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
kaloria
rozpocznij naukę
calorie
węglowodany
rozpocznij naukę
carbohydrates
gazowany
rozpocznij naukę
carbonated
wysuszony
rozpocznij naukę
dried
jadalny
rozpocznij naukę
edible
energia
rozpocznij naukę
energy
tluszcz
rozpocznij naukę
fat
tłusty
rozpocznij naukę
fatty
błonnik
rozpocznij naukę
fibre
smak
rozpocznij naukę
flavour
świeży
rozpocznij naukę
fresh
mrozony
rozpocznij naukę
frozen
zdrowy
rozpocznij naukę
healthy
wlasnej hodowli
rozpocznij naukę
home-grown
domowej roboty
rozpocznij naukę
homemade
z umiarem
rozpocznij naukę
in moderation
chudy
rozpocznij naukę
lean
minerały
rozpocznij naukę
minerals
oleista ryba
rozpocznij naukę
oily fish
natluszczkny oleisty
rozpocznij naukę
oily
porcja
rozpocznij naukę
portion
przetworzony
rozpocznij naukę
processed
białko / proteina
rozpocznij naukę
protein
bogaty w białko
rozpocznij naukę
protein-rich
gotowy posiłek
rozpocznij naukę
ready-made meal
tłuszcze nasycone
rozpocznij naukę
saturated fats
przyprawianie
rozpocznij naukę
seasoning
scinac sie
rozpocznij naukę
set
zapach
rozpocznij naukę
smell
sód
rozpocznij naukę
sodium
kwaśny
rozpocznij naukę
sour
skrobiowy
rozpocznij naukę
starchy
niegazowany
rozpocznij naukę
still
poslodzony
rozpocznij naukę
sugary
jedzenie na wynos
rozpocznij naukę
takeaway
smaczny
rozpocznij naukę
tasty
polprzezroczysty
rozpocznij naukę
translucent
niezdrowy
rozpocznij naukę
unhealthy
tłuszcze nienasycone
rozpocznij naukę
unsaturated fats
witaminy
rozpocznij naukę
vitamins
pełnoziarnisty
rozpocznij naukę
wholegrain
atmosfera
rozpocznij naukę
atmosphere
zarezerwować stolik
rozpocznij naukę
book a table
katering
rozpocznij naukę
catering
szef kuchni
rozpocznij naukę
chef
bar kawowy
rozpocznij naukę
coffee shop
kucharz
rozpocznij naukę
cook
kuchnia np wloska
rozpocznij naukę
cuisine
przystawka
rozpocznij naukę
a starter
bochenek chleba
rozpocznij naukę
a loaf of bread
danie dnia
rozpocznij naukę
dish of the day
danie główne
rozpocznij naukę
main course
kuchnia
rozpocznij naukę
a kitchen
deser
rozpocznij naukę
a dessert
jadać na mieście
rozpocznij naukę
eat out
bar szybskiej obslugie
rozpocznij naukę
fast-food restaurant
zamów posiłek
rozpocznij naukę
order your meal
Zapłać rachunek
rozpocznij naukę
pay the bill
obsługa w restauracji
rozpocznij naukę
service
bar z przekąskami
rozpocznij naukę
snack bar
kelner
rozpocznij naukę
waiter
waitr
rozpocznij naukę
waitress
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Guest3280849.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Angielski: dzień drugi
wypróbuj za darmo
Kolokacje z czasownikami angielskimi
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności