Moja lekcja

 0    73 fiszki    guest3295712
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
morela
rozpocznij naukę
apricot
kapusta
rozpocznij naukę
cabbage
kalafior
rozpocznij naukę
cauliflower
cukinia
rozpocznij naukę
courgette
por
rozpocznij naukę
leek
sałata
rozpocznij naukę
lettuce
groszek
rozpocznij naukę
peas
kukurydza
rozpocznij naukę
sweetcorn
szarlotka
rozpocznij naukę
apple pie
wołowina
rozpocznij naukę
beef
płatki
rozpocznij naukę
flakes
dorsz
rozpocznij naukę
cod
śmietana
rozpocznij naukę
cream
mąka
rozpocznij naukę
flour
galaretka
rozpocznij naukę
jelly
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
homar
rozpocznij naukę
lobster
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
krewetki
rozpocznij naukę
shrimps
pstrąg
rozpocznij naukę
trout
Tuńczyk
rozpocznij naukę
tuna
łosoś
rozpocznij naukę
salmon
indyk
rozpocznij naukę
turkey
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
ziarna
rozpocznij naukę
grains
produkty mleczne
rozpocznij naukę
dairy products
zioła
rozpocznij naukę
herbs
przyprawy
rozpocznij naukę
spices
ocet
rozpocznij naukę
vinegar
paczka / opakowanie
rozpocznij naukę
packet
kromka
rozpocznij naukę
slice
bochenek
rozpocznij naukę
loaf
słoik
rozpocznij naukę
jar
tabliczka (czekolady)
rozpocznij naukę
bar (of chocolate)
puszka
rozpocznij naukę
tin/can
karton
rozpocznij naukę
carton
potrawka, gulasz
rozpocznij naukę
stew
kolacja
rozpocznij naukę
supper
jajecznica
rozpocznij naukę
scrambled
gorzki
rozpocznij naukę
bitter
chude
rozpocznij naukę
lean
łagodny
rozpocznij naukę
mild
surowy
rozpocznij naukę
raw
kwaśny
rozpocznij naukę
sour
wypieczony
rozpocznij naukę
well-done
czerstwy
rozpocznij naukę
stale
tłusty
rozpocznij naukę
fatty
mdły
rozpocznij naukę
bland
pieczeń
rozpocznij naukę
roast
cieplo, żar
rozpocznij naukę
heat
siekac
rozpocznij naukę
chop
zamieszać
rozpocznij naukę
stir
nalać
rozpocznij naukę
pour
widelec
rozpocznij naukę
fork
talerz
rozpocznij naukę
plate
nóż
rozpocznij naukę
knife
łyżka
rozpocznij naukę
spoon
łyżeczka
rozpocznij naukę
teaspoon
czajnik
rozpocznij naukę
kettle
kubek
rozpocznij naukę
mug
otwieracz do konserw
rozpocznij naukę
tinopener
garnek
rozpocznij naukę
pot
patelnia
rozpocznij naukę
pan
przystawka
rozpocznij naukę
starters
błonnik
rozpocznij naukę
fibre
białko
rozpocznij naukę
protein
węglowodany
rozpocznij naukę
carbohydrates
z nadwagą
rozpocznij naukę
overweight
niedowaga
rozpocznij naukę
underweight
kuchnia jako sposób gotowania
rozpocznij naukę
cuisine
uniknąć
rozpocznij naukę
avoid
gotowac
rozpocznij naukę
boil
smażyć
rozpocznij naukę
fry

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.