(1,2,3) zawodowy angielski

 0    41 fiszek    guest3222545
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
bulion
rozpocznij naukę
stock
garnek
rozpocznij naukę
stockpot
kość
rozpocznij naukę
bone
resztki
rozpocznij naukę
leftovers
płyn
rozpocznij naukę
liquid
wydobyć
rozpocznij naukę
extract
baza
rozpocznij naukę
bases
własnej roboty
rozpocznij naukę
home-made
bulion rybny
rozpocznij naukę
Fish stock
brązowy wywar
rozpocznij naukę
brown stock
bulion drobiowy
rozpocznij naukę
chicken stock
wywar warzywny
rozpocznij naukę
vegetable stock
artykuły przemysłowe
rozpocznij naukę
manufactured products
bazy z puszki
rozpocznij naukę
Canned bases
zupy
rozpocznij naukę
soups
rosół
rozpocznij naukę
broth
gęste zupy
rozpocznij naukę
thick soups
zupy kremowe
rozpocznij naukę
cream soup
puree
rozpocznij naukę
puree
zupa rybna
rozpocznij naukę
chowder
zupa z raków
rozpocznij naukę
lobster bisque
gulasz
rozpocznij naukę
stew
zupy klarowne
rozpocznij naukę
clear soups
rosół
rozpocznij naukę
consommé
bulion
rozpocznij naukę
bouillon
klarowanie
rozpocznij naukę
clarification
przecier pomidorowy
rozpocznij naukę
tomato puree
sosy
rozpocznij naukę
sauces
sos hiszpański
rozpocznij naukę
espagnole
sos pomidorowy
rozpocznij naukę
tomato sauce
sos bazowy
rozpocznij naukę
mother sauce
sos mięsny
rozpocznij naukę
gravies
sosy bez mięsne
rozpocznij naukę
small sauces
sos własny
rozpocznij naukę
velouté
sos śmietankowy
rozpocznij naukę
cream sauce
sos holenderski
rozpocznij naukę
hollandaise
skrobia kukurydziana
rozpocznij naukę
cornstarch
mąka ziemniaczana
rozpocznij naukę
roux
coś co zagęszcza sos
rozpocznij naukę
thickening agent
redukować
rozpocznij naukę
reduce
konsystencja
rozpocznij naukę
consistency

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.