Lipids

 0    49 fiszek    zofix
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
atherosclerosis
rozpocznij naukę
miażdżyca tętnic
cholesterol
rozpocznij naukę
cholesterol
coconut
rozpocznij naukę
orzech kokosowy
fatty acid
rozpocznij naukę
kwas tłuszczowy
glyceride
rozpocznij naukę
gliceryd
glycerol
rozpocznij naukę
glicerol
lipid
rozpocznij naukę
lipid
obtain
rozpocznij naukę
otrzymać
saturated
rozpocznij naukę
nasycony
soy(a) bean
rozpocznij naukę
soja
sunflower
rozpocznij naukę
słonecznik
tuna
rozpocznij naukę
tuńczyk
unsaturated
rozpocznij naukę
nienasycony
whole milk
rozpocznij naukę
mleko pełne
combine with
rozpocznij naukę
łączyć się z
monoglycerides
rozpocznij naukę
monoglicerydy
diglycerides
rozpocznij naukę
diglicerydy
triglycerides
rozpocznij naukę
trójglicerydy
insoluble
rozpocznij naukę
nierozpuszczalny
solvent
rozpocznij naukę
rozpuszczalnik
chloroform
rozpocznij naukę
chloroform
solid form
rozpocznij naukę
ciało stałe
fat
rozpocznij naukę
tłuszcz
unsaturated
rozpocznij naukę
nienasycony
whereas
rozpocznij naukę
podczas gdy
predominate
rozpocznij naukę
dominować
therefore
rozpocznij naukę
zatem
composition
rozpocznij naukę
skład
corn oil
rozpocznij naukę
olej kukurydziany
soybean oil
rozpocznij naukę
olej słonecznikowy
mayonnaise
rozpocznij naukę
majonez
bacon
rozpocznij naukę
bekon, boczek
cream cheese
rozpocznij naukę
ser topiony
beef
rozpocznij naukę
wołowina
canned
rozpocznij naukę
w puszkach
serve as
rozpocznij naukę
służyć jako
fatty tissue
rozpocznij naukę
tkanka tłuszczowa
absorption
rozpocznij naukę
wchłanianie
gastrointestinal system
rozpocznij naukę
układ pokarmowy
intestinal wall
rozpocznij naukę
ściana jelita
certain
rozpocznij naukę
pewny
excessive
rozpocznij naukę
nadmierny
consumption
rozpocznij naukę
konsumpcja
cardiovascular diseases
rozpocznij naukę
choroby sercowo-naczyniowe
deposits
rozpocznij naukę
złogi
narrowing
rozpocznij naukę
zwężenie
passage
rozpocznij naukę
przechodzenie
heart infarct
rozpocznij naukę
zawał serca
prevail
rozpocznij naukę
przeważać

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.