Food Products

 0    48 fiszek    guest3296962
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
ser pleśniowy (niebieski)
rozpocznij naukę
blue cheese
twarożek
rozpocznij naukę
cottage cheese
serek śmietankowy
rozpocznij naukę
cream cheese
żeberka wieprzowe
rozpocznij naukę
pork ribs
dorsz
rozpocznij naukę
cod
łosoś
rozpocznij naukę
salmon
cukinia
rozpocznij naukę
courgette
chipsy
rozpocznij naukę
crisps
pączek
rozpocznij naukę
doughnut
bita śmietana
rozpocznij naukę
whipped cream
imbir
rozpocznij naukę
ginger
pietruszka
rozpocznij naukę
parsley
przyprawa
rozpocznij naukę
spice
ocet
rozpocznij naukę
vinegar
zapiekanka
rozpocznij naukę
casserole
pierogi
rozpocznij naukę
dumplings
tłuczone ziemniaki
rozpocznij naukę
mashed potatoes
gulasz, potrawka
rozpocznij naukę
stew
chrupki, chrupiący
rozpocznij naukę
crunchy
bez nabiału
rozpocznij naukę
dairy-free
starty
rozpocznij naukę
grated
zbyt długo gotowany
rozpocznij naukę
overcooked
niedosmażon, krwisty
rozpocznij naukę
rare
wędzony
rozpocznij naukę
smoked
dobrze wysmażony
rozpocznij naukę
well-done
pyszny
rozpocznij naukę
yummy
mielony
rozpocznij naukę
minced
czerstwy
rozpocznij naukę
stale
pełnoziarnisty
rozpocznij naukę
wholemeal
pestka, bułka z masłem
rozpocznij naukę
a piece of cake
nie przepadam za ty
rozpocznij naukę
it's not my cup of tea
drugie śniadanie, lunch
rozpocznij naukę
packed lunch
posiłek na wynos
rozpocznij naukę
takeaway
nóż
rozpocznij naukę
knife
łyżeczka
rozpocznij naukę
teaspoon
resztki
rozpocznij naukę
leftovers
naczynie żaroodporne
rozpocznij naukę
oven-proof dish
garnek
rozpocznij naukę
pot
przepis
rozpocznij naukę
recipe
mieszać
rozpocznij naukę
mix
podgrzewać
rozpocznij naukę
warm up
nakryć do stołu
rozpocznij naukę
lay the table
dieta roślinna
rozpocznij naukę
plant-based diet
siła woli
rozpocznij naukę
willpower
grymasić
rozpocznij naukę
be fussy
mieć słabość do słodyczy
rozpocznij naukę
have a sweet tooth
przybrać na wadze
rozpocznij naukę
put on weight
danie główne
rozpocznij naukę
main course

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.