Moja lekcja

 0    75 fiszek    guest3307724
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
produkty zbożowe
rozpocznij naukę
cereal products
włączać
rozpocznij naukę
include
dostarczać
rozpocznij naukę
provide
barwniki
rozpocznij naukę
dyes
nadciśnienie
rozpocznij naukę
hypertension
utrzymywać
rozpocznij naukę
maintain
ryzyko
rozpocznij naukę
risk
antybakteryjne właściwości
rozpocznij naukę
antibacterial properties
bakłaŻan
rozpocznij naukę
eggplant
choroba serca
rozpocznij naukę
heart disease
wchłaniać
rozpocznij naukę
absorb
szybki wzrost
rozpocznij naukę
rapid spike
nektar
rozpocznij naukę
nectar
ul
rozpocznij naukę
hive
żuć
rozpocznij naukę
chew
plaster miodu
rozpocznij naukę
honeycomb
uszczelnić
rozpocznij naukę
seal
ilość
rozpocznij naukę
amount
korzyści
rozpocznij naukę
benefits
zapalenie
rozpocznij naukę
inflammation
rany
rozpocznij naukę
wounds
pszczelarz
rozpocznij naukę
beekeeper
barwnik azotowy
rozpocznij naukę
azo dye
zwiekszenie odpornosci
rozpocznij naukę
enhancing immune
pochodzenie
rozpocznij naukę
origin
przeciwwirusowy
rozpocznij naukę
antiviral
przeciwnowotworowy
rozpocznij naukę
anticancer
przeciwbakteryjny
rozpocznij naukę
antibacterial
nieorganiczna substancja barwiąca
rozpocznij naukę
inorganic coloring substance
utleniacz
rozpocznij naukę
oxidizing agente
chemiczne dodatki do żywności
rozpocznij naukę
chemical food additives
glikozydy
rozpocznij naukę
glycoside
konsumpcja
rozpocznij naukę
consumption
źródła dietetyczne
rozpocznij naukę
dietary sources
azotany
rozpocznij naukę
nitrates
węglowodany
rozpocznij naukę
carbohydrates
błonnik
rozpocznij naukę
fiber
makroelementy
rozpocznij naukę
macronutrients
sacharoza
rozpocznij naukę
sucrose
maltoza
rozpocznij naukę
maltose
komórki
rozpocznij naukę
cells
nabiał
rozpocznij naukę
dairy products
zamienniki
rozpocznij naukę
substitutes
wysoki poziom cukru we krwi
rozpocznij naukę
high blood sugar
melasa
rozpocznij naukę
molasses
orkisz
rozpocznij naukę
spelt
gryka
rozpocznij naukę
buckwheat
ciecierzyca
rozpocznij naukę
chickpea
uniwersalny
rozpocznij naukę
all-purpose
wilgoć
rozpocznij naukę
moisture
gęsty
rozpocznij naukę
dense
naleśniki
rozpocznij naukę
crepes
intensywność
rozpocznij naukę
richness
zanieczyszczenie
rozpocznij naukę
contamination
podpłomyki
rozpocznij naukę
flatbreads
tkanki
rozpocznij naukę
tissues
przemysl
rozpocznij naukę
industry
maślany
rozpocznij naukę
buttery
odmiana
rozpocznij naukę
variation
przyswajalny
rozpocznij naukę
digestible
twarożek
rozpocznij naukę
cottage cheese
źródło wapnia
rozpocznij naukę
source of calcium
składniki odżywcze
rozpocznij naukę
nutrients
etykieta
rozpocznij naukę
label
podpuszczka
rozpocznij naukę
rennet
białko
rozpocznij naukę
protein
mleko konopne
rozpocznij naukę
hemp milk
rozwój
rozpocznij naukę
development
cząsteczki tłuszczu
rozpocznij naukę
fat globules
wapń
rozpocznij naukę
calcium
potas
rozpocznij naukę
potassium
cynk
rozpocznij naukę
zinc
nietolerancja laktozy
rozpocznij naukę
lactose intolerance
niskokaloryczny
rozpocznij naukę
low-calorie
osteoporoza
rozpocznij naukę
osteoporosis

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.