ADJECTIVES TO DESCRIBE FOOD

 0    21 fiszek    jnhjj2b22p
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
roztrzepany (o jajku)
rozpocznij naukę
beaten
gumowaty, trudny do pogryzienia
rozpocznij naukę
chewy
skondensowany (o mleku)
rozpocznij naukę
condensed
kremowy
rozpocznij naukę
creamy
chrupiący
rozpocznij naukę
crusty
z wolnego chowu (o jajkach, drobiu)
rozpocznij naukę
free-range
świeżo zmielony
rozpocznij naukę
freshly-ground
na twardo (o jajku)
rozpocznij naukę
hard-boiled
rozpuszczalny
rozpocznij naukę
instant
chudy (o mięsie)
rozpocznij naukę
lean
mielony (o mięsie)
rozpocznij naukę
minced
odpychający
rozpocznij naukę
off-putting
tłusty (o rybie)
rozpocznij naukę
oily
ekologiczny
rozpocznij naukę
organic
pasteryzowany
rozpocznij naukę
pasteurised
przepyszny
rozpocznij naukę
scrumptious
odtłuszczony (o mleku, jogurcie)
rozpocznij naukę
skimmed
na miękko (o jajku)
rozpocznij naukę
soft-boiled
czerstwy (o pieczywie, cieście)
rozpocznij naukę
stale
miękki, kruchy
rozpocznij naukę
tender
pełnoziarnisty, razowy
rozpocznij naukę
wholemeal

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.