opisywanie potraw

 0    22 fiszki    malwina200625
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
gotowany
rozpocznij naukę
boiled
chrupki, chrupiący
rozpocznij naukę
crunchy
suchy
rozpocznij naukę
dry
swiezy
rozpocznij naukę
fresh
mrozony
rozpocznij naukę
frozen
domowej roboty
rozpocznij naukę
home made
soczysty
rozpocznij naukę
juicy
surowy
rozpocznij naukę
raw
czerstwy
rozpocznij naukę
stale
chrupiacy
rozpocznij naukę
crusty
pelnotlusty
rozpocznij naukę
full fat
mielony
rozpocznij naukę
ground
rozpuszczalny (np. o kawie)
rozpocznij naukę
instant
srednio wysmazony
rozpocznij naukę
medium
ugotowany w wodzie bez skorupki
rozpocznij naukę
poached
w proszku
rozpocznij naukę
powdered
krwisty stek
rozpocznij naukę
rare
wytrawny, smakowity
rozpocznij naukę
savoury
kupny
rozpocznij naukę
shop bought
odtluszczony
rozpocznij naukę
skimmed
pokrojony w plastry
rozpocznij naukę
sliced
dobrze wysmażony
rozpocznij naukę
well done

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.