COOKING

 0    27 fiszek    pomelka
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
to fry (an egg, bacon)
rozpocznij naukę
smazyć (jajko, bekon)
to boil (rice, carrots, green beans)
rozpocznij naukę
gotować (ryz, marchewki, fasolkę szparagowa)
to steam
rozpocznij naukę
gotowa na parze
to bake (bread)
rozpocznij naukę
piec (chleb)
recipe
rozpocznij naukę
przepis
ingredients
rozpocznij naukę
składniki
helping
rozpocznij naukę
porcja
to grate
rozpocznij naukę
trzeć na tarce
to squeeze
rozpocznij naukę
wyciskać
to beat
rozpocznij naukę
ubijać
to slice
rozpocznij naukę
kroić na plastry
to chop
rozpocznij naukę
siekać
to peel
rozpocznij naukę
obierać
to pour
rozpocznij naukę
nalewać, wlewać
to stir
rozpocznij naukę
mieszac (łyżką)
to mix
rozpocznij naukę
mieszać, łączyć
to melt
rozpocznij naukę
rozpuszczać, roztapiać
to heat (up)
rozpocznij naukę
podgrzewać
to add
rozpocznij naukę
dodawać
roast chicken
rozpocznij naukę
kurczak pieczony
hard-boiled/soft boiled/fried/poached egg
rozpocznij naukę
jajko na twardo/miękko/sadzone/w koszulce
scrambled eggs
rozpocznij naukę
jajecznica
rare/medium/well-done steak
rozpocznij naukę
krwisty / średnio wysmażony / dobrze wysmażony stek
a baked / a jacket potato
rozpocznij naukę
ziemniak pieczony / w mundurku
mashed potatoes
rozpocznij naukę
tłuczone ziemniaki, purée
pickled onion
rozpocznij naukę
marynowana cebula
to baste
rozpocznij naukę
podlać (np. sosem)

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.