Dania włoskie

 0    87 fiszek    9gh524hnfr
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
spaghetti ser i pieprz (region Lazio)
rozpocznij naukę
spaghetti cacio e pepe
Makaron wstążki z ragout z dzika (toskania)
rozpocznij naukę
Pappardelle al ragù di cinghiale
Ravioli nadziewane okoniem morskim
rozpocznij naukę
Ravioli ripieni di branzino
sos zielony z natki z pietruszki
rozpocznij naukę
La salsa verde al prezzemolo
wybór wędlin
rozpocznij naukę
selezione di salumi
kluski makaronowe z semoliny
rozpocznij naukę
cavatelli
Grube spaghetti z dziurką
rozpocznij naukę
bucatini (o perciatelli)
grillowane owoce morza
rozpocznij naukę
Grigliata mista di mare
wąskie (4mm) eliptyczne paseczki spaghetti
rozpocznij naukę
Linguine
Rukola z płatkami parmezanu
rozpocznij naukę
Rucola con scaglie di grana (permigiano)
frytki
rozpocznij naukę
patatine fritte
wędzona mozzarella
rozpocznij naukę
mozzarella affumicata
surowa kiełbasa
rozpocznij naukę
salsiccia fresca
pomidor pachino (koktajlowy, region Pachino, Sycylia)
rozpocznij naukę
pomodoro di pachino
ser wędzony z regionu Campagnia
rozpocznij naukę
Provola affumicata
szynka gotowana
rozpocznij naukę
prosciutto cotto
szynka dojrzewająca
rozpocznij naukę
prosciutto crudo
pikantna włoska kiełbasa do smarowania (Calabria, a’la chorizo)
rozpocznij naukę
Nduja
anchois, sardela
rozpocznij naukę
acciuga
mozzarella z mleka krowiego
rozpocznij naukę
mozzarella fior di latte
bakłażan
rozpocznij naukę
la melanzana
świeży ser sycylijski
rozpocznij naukę
primo sale
Borowiki
rozpocznij naukę
Funghi porcini
kapusta
rozpocznij naukę
il cavolo
cebula
rozpocznij naukę
la cipolla
pomidor
rozpocznij naukę
il pomodoro
banan
rozpocznij naukę
la banana
jabłko
rozpocznij naukę
la mela
kalafior
rozpocznij naukę
il cavolfiore
brzoskwinia
rozpocznij naukę
la pesca
truskawka
rozpocznij naukę
la fragola
sałata
rozpocznij naukę
la lattuga
pomarańcza
rozpocznij naukę
l'arancia (f)
gruszka
rozpocznij naukę
la pera
ziemniak
rozpocznij naukę
la patata
cytryna
rozpocznij naukę
il limone
mleko
rozpocznij naukę
il latte
arbuz
rozpocznij naukę
l'anguria
łosoś
rozpocznij naukę
salmone
sól
rozpocznij naukę
il sale
czekolada
rozpocznij naukę
il cioccolato
czosnek
rozpocznij naukę
l'aglio (m)
pieprz
rozpocznij naukę
il pepe
szynka
rozpocznij naukę
il prosciutto
kurczak
rozpocznij naukę
il pollastro
tuńczyk
rozpocznij naukę
tonno
herbata
rozpocznij naukę
il tè
kukurydza
rozpocznij naukę
il mais
śliwka
rozpocznij naukę
la prugna
sok
rozpocznij naukę
il succo
wieprzowina
rozpocznij naukę
la carne suina
ananas
rozpocznij naukę
l'ananas (m)
wołowina
rozpocznij naukę
manzo
bułka
rozpocznij naukę
rotolo
indyk
rozpocznij naukę
tacchino
chleb
rozpocznij naukę
il pane
ogórek
rozpocznij naukę
il cetriolo
ocet
rozpocznij naukę
aceto
ciasto
rozpocznij naukę
pasta
masło
rozpocznij naukę
il burro
winogrona
rozpocznij naukę
uva
papryka
rozpocznij naukę
il peperone
dorsz
rozpocznij naukę
merluzzo
ryż
rozpocznij naukę
il riso
sernik
rozpocznij naukę
torta al formaggio
jogurt
rozpocznij naukę
lo yogurt
kawa
rozpocznij naukę
il caffè
deser
rozpocznij naukę
il dessert / il dolce
śledź
rozpocznij naukę
aringa
seler
rozpocznij naukę
sedano
rzodkiewka
rozpocznij naukę
ravanello
fasola
rozpocznij naukę
il fagiolo
piwo
rozpocznij naukę
la birra
czarna porzeczka
rozpocznij naukę
il ribes nero
zioła
rozpocznij naukę
odori
stek
rozpocznij naukę
la bistecca
margaryna
rozpocznij naukę
margarina
twarożek
rozpocznij naukę
fiocchi di latte
makaron
rozpocznij naukę
la pasta
oliwka
rozpocznij naukę
oliva
brokuły
rozpocznij naukę
i broccoli
czerstwy
rozpocznij naukę
stantio
majonez
rozpocznij naukę
Maionese
płatki śniadaniowe
rozpocznij naukę
cereali per la colazione
świeży
rozpocznij naukę
fresco
dżem
rozpocznij naukę
marmellata
łagodny
rozpocznij naukę
temperato

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.