Moja lekcja

 0    27 fiszek    jam80bee
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
kurczak
rozpocznij naukę
le poulet
wieprzowina
rozpocznij naukę
le porc
wołowina, wolowy
rozpocznij naukę
boeuf, boeuf
ryż brązowy / długoziarnisty / biały
rozpocznij naukę
riz brun/à grains longs/blanc
kasza gryczana
rozpocznij naukę
sarrasin
kasza jaglana
rozpocznij naukę
Millet
kasza manna
rozpocznij naukę
la semoule
kasza bulgur
rozpocznij naukę
gruau de boulgour
kasza jęczmienna
rozpocznij naukę
orge
cukier
rozpocznij naukę
le sucre
sól i pieprz
rozpocznij naukę
sel et poivre
kasza gryczana biała niepalona
rozpocznij naukę
gruau de sarrasin blanc non torréfié
chleb
rozpocznij naukę
le pain
jeść
rozpocznij naukę
manger
pić
rozpocznij naukę
boire
mleko roślinne
rozpocznij naukę
lait végétal
mleko migdałowe, ryżowe, kokosowe, jaglane
rozpocznij naukę
lait d'amande, riz, coco, millet
ziemniaki
rozpocznij naukę
les pommes de terre
korzeń piertuszki
rozpocznij naukę
racine de persil
cebula
rozpocznij naukę
l'oignon (m)
por
rozpocznij naukę
le poireau
brokuły, brokuł
rozpocznij naukę
brocoli, brocoli
kalafior
rozpocznij naukę
le chou-fleur
kapusta biała, czerwona, włoska
rozpocznij naukę
chou blanc, rouge et de Milan
szpinak (r. m.)
rozpocznij naukę
épinards (rm)
liście kalarepy
rozpocznij naukę
feuilles de chou-rave
rozpocznij naukę
la laitue

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.