ang zawodowy

 0    59 fiszek    guest3357588
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
mieso wołowe
rozpocznij naukę
beef
zalewać mięso
rozpocznij naukę
basting
zapiekanka
rozpocznij naukę
Casserole
łączyć
rozpocznij naukę
combine
książka kucharska
rozpocznij naukę
cookery book
kuchnia (potrawy)
rozpocznij naukę
cuisine
wyrzucać
rozpocznij naukę
discard
skropić
rozpocznij naukę
drizzle
płatek
rozpocznij naukę
flake
przepołowić
rozpocznij naukę
halve
soczyste mięso
rozpocznij naukę
juicy meat
mięso jagnięce
rozpocznij naukę
lamb
baranina
rozpocznij naukę
mutton
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
zapiekanka z sera i tartej bułki
rozpocznij naukę
ramekin
krwisty/ średnio/ dobrze wysmażony stek
rozpocznij naukę
rare/medium/well-done steak
piec
rozpocznij naukę
roast
przyprawiać
rozpocznij naukę
season
podawać
rozpocznij naukę
serve
gotowanie na wolnym ogniu
rozpocznij naukę
simmer
patelnia z dużą rączką
rozpocznij naukę
skillet
kroić
rozpocznij naukę
slice
posypać
rozpocznij naukę
sprinkle
gotować na parze
rozpocznij naukę
steam
mieszać
rozpocznij naukę
stir
miękkie/ twarde mięso
rozpocznij naukę
tender/tough meat
zapiekanka
rozpocznij naukę
timbale
przewracać
rozpocznij naukę
toss
przyrząd
rozpocznij naukę
utensil
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
Podstawowe grupy żywności
rozpocznij naukę
Basic Food groups
Przystawki
rozpocznij naukę
Starters
Techniki gotowania
rozpocznij naukę
Cooking Techniques
Przepisy
rozpocznij naukę
Recipes
Kuchnie narodowe i etniczne
rozpocznij naukę
National and Ethnic Cuisines
Specjalne diety
rozpocznij naukę
Special Diets
Składniki
rozpocznij naukę
Ingredients
sprzęt
rozpocznij naukę
Equipment
Odżywianie
rozpocznij naukę
Nutrition
smażenie
rozpocznij naukę
frying
duszenie
rozpocznij naukę
stewing
grillowanie
rozpocznij naukę
barbecuing
gotowanie, wrzenie
rozpocznij naukę
boiling
wilgotne metody gotowania na gorąco
rozpocznij naukę
moist heat cookery methods
opiekanie mięs
rozpocznij naukę
roasting
fastrygowanie
rozpocznij naukę
basting
pieczenie na rożnie
rozpocznij naukę
grilling
metody gotowania na sucho
rozpocznij naukę
dry heat cookery methods
pieczenie
rozpocznij naukę
baking
gotowanie na parze
rozpocznij naukę
steaming
zamrażać
rozpocznij naukę
refrigerate
sprzatać
rozpocznij naukę
clean
umieścić
rozpocznij naukę
place
redukować
rozpocznij naukę
reduce
nakryć
rozpocznij naukę
cover
dodać
rozpocznij naukę
add
przynieść
rozpocznij naukę
bring
przewracać
rozpocznij naukę
toss
zmieszać
rozpocznij naukę
mix

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.