Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
portugalski
arabski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
food
food
0
117 fiszek
jukika
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
rinse
rozpocznij naukę
opłukać
sip
rozpocznij naukę
sączyć
stew
rozpocznij naukę
dusić na wolnym ogniu
swallow
rozpocznij naukę
połknąć
crockery
rozpocznij naukę
naczynia, porcelana stołowa
cutlery
rozpocznij naukę
sztućce
bitter
rozpocznij naukę
gorzki
delicious
rozpocznij naukę
wyśmienity
disgusting
rozpocznij naukę
niesmaczny, niejadalny
edible / inedible
rozpocznij naukę
jadalne / niejadalne
hot / spicy
rozpocznij naukę
ostry / pikantny
mild
rozpocznij naukę
łagodny
overcooked
rozpocznij naukę
rozgotowany
sour
rozpocznij naukę
kwaśny
tasteless
rozpocznij naukę
bez smaku
undercooked
rozpocznij naukę
niedogotowany, niedopieczony
appetising / unappetising
rozpocznij naukę
apetyczny / nieapetyczny
bland
rozpocznij naukę
mdły
chewy
rozpocznij naukę
gumowaty, ciągnący się
tough
rozpocznij naukę
twardy
additives
rozpocznij naukę
dodatki do żywności
cut down on
rozpocznij naukę
ograniczyć
fattening
rozpocznij naukę
tuczący
go / be on a diet
rozpocznij naukę
przejść na dietę / być na diecie
high / low in calories
rozpocznij naukę
wysokokaloryczny / niskokaloryczny
low-fat
rozpocznij naukę
o niskiej zawartości tłuszczu
put on weight
rozpocznij naukę
przytyć
high-fibre
rozpocznij naukę
bogate w błonnik
nutritious
rozpocznij naukę
pożywny
saturated fats
rozpocznij naukę
kwasy nasycone
wholemeal
rozpocznij naukę
razowy
cuisine
rozpocznij naukę
kuchnia, sposób gotowania
main course
rozpocznij naukę
danie główne
starter
rozpocznij naukę
przystawka
side dish
rozpocznij naukę
dodatek do dania głównego
malnutrition
rozpocznij naukę
niedożywienie
base on sth
rozpocznij naukę
bazować na czymś
enjoyment of sth
rozpocznij naukę
radość z czegoś
experiment with sth
rozpocznij naukę
eksperymentować z czymś
exploration of sth
rozpocznij naukę
eksploracja, badanie czegoś
influence on sth
rozpocznij naukę
wpływ na coś
report back to sb
rozpocznij naukę
zdać komuś sprawozdanie / relację
a step far too far
rozpocznij naukę
o krok za daleko
eaten to excess
rozpocznij naukę
jedzony w nadmiarze
encroachment on sth
rozpocznij naukę
ingerencja w coś
food outlet
rozpocznij naukę
punkt gastronomiczny
for our own good
rozpocznij naukę
dla naszego własnego dobra
marked difference
rozpocznij naukę
widoczna różnica
raspberry
rozpocznij naukę
malina
apricot
rozpocznij naukę
morela
blueberry
rozpocznij naukę
jagoda, borówka
cranberry
rozpocznij naukę
żurawina
gooseberry
rozpocznij naukę
agrest
tangerine
rozpocznij naukę
mandarynka
cabbage
rozpocznij naukę
kapusta
cauliflower
rozpocznij naukę
kalafior
celery
rozpocznij naukę
seler
green peas
rozpocznij naukę
zielony groszek
lettuce
rozpocznij naukę
sałata
radish
rozpocznij naukę
rzodkiewka
sweetcorn
rozpocznij naukę
kukurydza
asparagus
rozpocznij naukę
szparagi
aubergine
rozpocznij naukę
bakłażan
beetroot
rozpocznij naukę
burak
chives
rozpocznij naukę
szczypiorek
courgette
rozpocznij naukę
cukinia
horseradish
rozpocznij naukę
chrzan
kale
rozpocznij naukę
jarmuż
leek
rozpocznij naukę
por
parsley
rozpocznij naukę
zielona pietruszka
thyme
rozpocznij naukę
tymianek
beef
rozpocznij naukę
wołowina
cod
rozpocznij naukę
dorsz
herring
rozpocznij naukę
śledź
lobster
rozpocznij naukę
homar
pork
rozpocznij naukę
wieprzowina
poultry
rozpocznij naukę
drób
prawn
rozpocznij naukę
krewetka
flounder
rozpocznij naukę
flądra
game
rozpocznij naukę
dziczyzna
mackerel
rozpocznij naukę
makrela
oyster
rozpocznij naukę
ostryga
veal
rozpocznij naukę
cielęcina
(sour) cream
rozpocznij naukę
(kwaśna) śmietana
roll
rozpocznij naukę
bułka
crumble
rozpocznij naukę
ciasto owocowe z kruszonką
still / sparkling water
rozpocznij naukę
woda niegazowana / gazowana
gravy
rozpocznij naukę
sos do pieczeni
herbs
rozpocznij naukę
zioła
seasoning
rozpocznij naukę
przyprawa
spices
rozpocznij naukę
przyprawy korzenne
vinegar
rozpocznij naukę
ocet
dry
rozpocznij naukę
suchy, wytrawne (o winie)
stale
rozpocznij naukę
czerstwy
full-fat
rozpocznij naukę
pełnotłusty
ground
rozpocznij naukę
mielony
poached
rozpocznij naukę
ugotowany w wodzie, bez skorupki (o jajku)
powdered
rozpocznij naukę
w proszku
rare
rozpocznij naukę
krwisty (o steku)
savoury
rozpocznij naukę
wytrawny, smakowity
skimmed
rozpocznij naukę
odtłuszczony
well-done
rozpocznij naukę
dobrze wysmażony (o steku)
loaf of bread
rozpocznij naukę
bochenek chleba
pinch of salt
rozpocznij naukę
szczypta soli
rasher of bacon
rozpocznij naukę
plaster boczku
beat
rozpocznij naukę
ubić
boil
rozpocznij naukę
zagotować (się)
chop
rozpocznij naukę
posiekać
grate
rozpocznij naukę
zetrzeć na tarce
roast
rozpocznij naukę
piec (mięso, warzywa)
run out of sth
rozpocznij naukę
skończyć się
squeeze
rozpocznij naukę
ścisnąć
steam
rozpocznij naukę
ugotować na parze
stir
rozpocznij naukę
zamieszać, wymieszać
use up
rozpocznij naukę
zużyć
gulp
rozpocznij naukę
połknąć
overeat
rozpocznij naukę
przejeść się
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Jukika.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
1000 najważniejszych rzeczowników po angielsku
wypróbuj za darmo
Business Finance
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności