d. Szkocja

 0    20 fiszek    danielurban
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
sourdough
rozpocznij naukę
zakwas, zaczyn
bloomer
rozpocznij naukę
1. kwiat lub roślina kwitnąca 2. pomyłka, gafa 3. rodzaj pieczywa - duży, podłużny chleb
fennel
rozpocznij naukę
koper włoski
sorrel
rozpocznij naukę
szczaw
curd
rozpocznij naukę
twaróg
meringue
rozpocznij naukę
beza
shavings
rozpocznij naukę
wióry
butterscotch
rozpocznij naukę
toffi
watercress
rozpocznij naukę
rukiew wodna
brioche
rozpocznij naukę
Rodzaj francuskiego pieczywa maślanego, które jest lekkie, puszyste i lekko słodkie. W menu może oznaczać bułkę brioche używaną jako baza dla kanapek lub podawaną jako dodatek do posiłków.
berth
rozpocznij naukę
miejsce do cumowania (w porcie, przy nabrzeżu)
chandlery
rozpocznij naukę
sklep, który sprzedaje artykuły związane z żeglugą i łodziami
haddock (fish)
rozpocznij naukę
plamiak (ryba)
caper
rozpocznij naukę
kapar
pan-seared
rozpocznij naukę
przysmażony na patelni
batter
rozpocznij naukę
rzadkie ciasto
excise
rozpocznij naukę
akcyza
yeast
rozpocznij naukę
drożdże
dram
rozpocznij naukę
naparstek
cutlery
rozpocznij naukę
sztućce

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.