MIĘSA I RYBY

 0    39 fiszek    guest3229132
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
kurczak
rozpocznij naukę
le poulet
wołowina
rozpocznij naukę
le bœuf
wieprzowina
rozpocznij naukę
le porc
drób
rozpocznij naukę
la volaille
ryby
rozpocznij naukę
poisson
owoce morza
rozpocznij naukę
les fruits de mer
szynka
rozpocznij naukę
le jambon
łosoś
rozpocznij naukę
le saumon
tuńczyk
rozpocznij naukę
thon
krewetki małe
rozpocznij naukę
petites crevettes
krewetki tygrysie
rozpocznij naukę
crevette tigrée
dorsz
rozpocznij naukę
morue
indyk
rozpocznij naukę
la dinde
ślimaki
rozpocznij naukę
escargots
kalmary
rozpocznij naukę
calamar
małże
rozpocznij naukę
palourdes
flądra
rozpocznij naukę
patauger
halibut
rozpocznij naukę
flétan
filet
rozpocznij naukę
filet
śledź
rozpocznij naukę
le hareng
pstrąg
rozpocznij naukę
la truite
homar
rozpocznij naukę
le homard
cielęcina
rozpocznij naukę
le veau
makrela
rozpocznij naukę
le maquereau
krab
rozpocznij naukę
crabe
baranina
rozpocznij naukę
le mouton
sardynka
rozpocznij naukę
sardine
jagnięcina
rozpocznij naukę
l'agneau
kiełbasa
rozpocznij naukę
la saucisse
stek
rozpocznij naukę
le steak
królik
rozpocznij naukę
le lapin
pieczeń
rozpocznij naukę
le rôti
pieczeń wołowa
rozpocznij naukę
rôti de boeuf
pieczeń wieprzowa
rozpocznij naukę
rôti de porc
pieczeń cielęca
rozpocznij naukę
Rôti de veau
kałamarnica
rozpocznij naukę
calamar
ośmiornica
rozpocznij naukę
le poulpe
ostryga
rozpocznij naukę
l'huître
miecznik
rozpocznij naukę
espadon

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.