DODATKI DO ŻYWNOŚCI 50-100

 0    41 fiszek    guest3382563
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie język polski Odpowiedź język polski
który ze związków nie działa na pleśnie
rozpocznij naukę
nizyna
co to jest ester etylowy kwasy p-hydroksybenzoesowego
rozpocznij naukę
konserwant
który ze związków nie jest stosowany jako konserwant
rozpocznij naukę
etanol
jakie procesy nie powodują że żywność jest przetworzona
rozpocznij naukę
podział, rozdzielanie, siekanie, obranie, chłodzenie, mrożenie, pakowanie itp
dodatek jakiej soli stosowany jest przy serkach topionych
rozpocznij naukę
propionian sodu, propionian wapnia
które z barwników są naturalne
rozpocznij naukę
kurkuma, koszelina, chlorofile, kapsantyna, likopen, karoten, betanina, antocyjany, ryboflawina, annato
barwniki sztuczne diazowe
rozpocznij naukę
czerń brylantowa BN, brąz HT,
EDTA
rozpocznij naukę
wersenian wapniowo sodowy, przeciwutleniacz, synergent, konserwant, dyspergent
co wzmacnia żel karagenu
rozpocznij naukę
mączka chleba świętojańskiego
co to są esencje
rozpocznij naukę
aromaty naturalne lub mieszaniny aromatów naturalnych i syntetycznych w roztworze alkoholu etylowego lub oleju
kolor ryboflawiny
rozpocznij naukę
żółty
które z barwników mają żółty kolor
rozpocznij naukę
kurkuma, ryboflawina, beta - karoten, tartazyna, annato, żółcień chinoidowq
mączka chleba swietojańskiego tworzy żele z
rozpocznij naukę
gumą ksantonową, karagenem, agarem, ksantanem
etylowanilina jest aromatem
rozpocznij naukę
syntetycznym
barwnikiem sztucznym jest
rozpocznij naukę
amarant, azorubina
barwnikiem żółtym jest
rozpocznij naukę
kurkumina
hydrokoloidem pochodzenia roślinnego jest
rozpocznij naukę
guma karava, guma teka
Alicyna to izolat wydzielony z olejku
rozpocznij naukę
czosnkowego
krzemian glinu jest głównym składnikiem
rozpocznij naukę
kaolinu
żelazocyjanek jest wykorzystywany do
rozpocznij naukę
produkcji soli kuchennej. klarowana win, zapobiegania procesom zbrylania, kompleksowania metali
wodorometakrzemian to główny składnik
rozpocznij naukę
talku
cytrynian trietylowy wykorzystywany jest do
rozpocznij naukę
stabilizacji układów dyspersyjnych, nośnikowania, tworzenia piany
kwas erytrobowy to aktualnie obowiązującą nazwa
rozpocznij naukę
kwasu izoaskorbinowego
najlepiej rozpuszczalne w wodzie są
rozpocznij naukę
monofosforany
lakton kwasu glukonowego GDL jest wykorzystywany do
rozpocznij naukę
powolnego zakwaszania, koagulacji kazeiny
soda oczyszczona to
rozpocznij naukę
wodorowęglan sodu
wersenian wapniowo sodowy EDTA może pełnić funkcję
rozpocznij naukę
sekwestranta metali, konserwujące
azotyny hamują rozwój
rozpocznij naukę
bakterii
saletra potasowa to
rozpocznij naukę
azotan potasu
dwutlenek węgla jest
rozpocznij naukę
rozpuszczalnikiem ekstrakcyjnym, czynnikiem utrwalającym, chłodzącym
znaczenie fizjologicznej ma
rozpocznij naukę
alfatokoferol
czy cukroglicydy mają właściwości emulgujące
rozpocznij naukę
Tak
bifenyl działa na
rozpocznij naukę
pleśnie i drożdże
ester etylowy kwasu p hydroksybenzoesowego to
rozpocznij naukę
konserwant
substancją dodatkową do żywności jest
rozpocznij naukę
wersenian dwusodowy
co to jest lizozym
rozpocznij naukę
konserwant, enzym
smaku słodkiego nie spowoduje dodanie
rozpocznij naukę
polisorbalu, likopenu
substancja o najmniejszej intensywności smaku słodkiego jest
rozpocznij naukę
laktitol
neohesperedyna to substancja
rozpocznij naukę
słodząca
hydrokoloidem termicznie nieodwracalnym jest
rozpocznij naukę
alginian sodu
smak umami można wytworzyć w wyniku jednoczesnego zastowanaia kwasów
rozpocznij naukę
glutaminowego i guanylowego

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.